Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Genel / Kadın Danışma Merkezi’nde üretilen resimleri Avcılar Belediyesi’nin Kadın Şenliği’nde sergiledik

Kadın Danışma Merkezi’nde üretilen resimleri Avcılar Belediyesi’nin Kadın Şenliği’nde sergiledik

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde yapılan resim atölyelerinde kadınlar tarafından üretilen resimleri Avcılar Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Şenliği’nde sergiledik. Atölyeleri yürüten gönüllüler ve resimleri yapan kadınlar da katıldı. Resimler şenliğe katılan kadınlar ve çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Etkinlikte aynı zamanda kadın sağlığı broşürlerimizden dağıttık. Şenliğe katılan Avcılar Belediyesi Başkanı Turan Hançerli de sergiyi ziyaret ederek gönüllülerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Resim atölyelerini yürüten ve iki yıldır MaviKalem gönüllüsü olan Hanan El Roobah, duygularını şöyle paylaştı: Gönüllülüğün anlamı insanlığa hizmet etmektir. Gönüllülük bağış yapmaya benzer. Alın terinin bir ırkı ve rengi yoktur. Ben MaviKalem’de neden gönüllüyüm? Çünkü burada insanlara hizmet edebiliyorum. Toplumun büyük bir çoğunluğu için günde iki üç saatimi ayırabiliyorum. Resmin anlamı insanı kötü enerjiden uzaklaştırmaktır. Eğer ki derdini anlatamayan bir insan varsa bu derdini renklerle sessizce anlatabilir. Katıldığımız şenlik çok eğlenceliydi. Resimleri sergilenen kadınlar da çok mutlu oldular. Özgüvenleri artmış oldu. Mücadeleniz için teşekkür ederim.”

Resimleri sergilenen kadınlar ise mutluluklarını şöyle ifade etti: “Çok mutlu oldum. İnsanlara yaptığımız resimleri gösterme şansı bulduk”, “Büyük bir mutluluk yaşadım. Sonuçta ürünlerimizi herkes gördü”, “Bize gerçekten çok iyi geldi. Bu sergi sayesinde bir arada olduğumuzu hissettik”, “Çok güzeldi. Psikolojimize iyi geldi. Hiçbir problemle karşılaşmadık. Harika bir etkinlikti. Sayenizde güzel bir ortama girmiş olduk. Çok teşekkür ederiz”.

 

Gönüllü kadınlar tarafından yürütülen el sanatları ve resim atölyelerimizle ilgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

About mkalem

Check Also

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti? 2024 yılı başından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir