Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Danisma Hattı / Mavi Kalem Danışma Hattı (+90 850 441 62 84) açıldı

Mavi Kalem Danışma Hattı (+90 850 441 62 84) açıldı

Mavi Kalem COVID-19 pandemisinde danışmanlık hizmetlerini telefonla vermeye başlamıştı. Şimdi de bu hizmetleri daha sistemli hale getirmek için Mavi Kalem Danışma Hattı açıldı. Mavi Kalem Danışma Hattı ile Mavi Kalem’in sağladığı hizmetlere daha çok kişinin daha kolay ve ücretsiz olarak ulaşabilmesi amaçlanıyor.

Danışma hattına Türkiye’nin her yerinden ulaşabiliyor. Bu hat Türkçe, Arapça ve Farsça olarak hizmet veriyor. Danışma hattına, hafta içi her gün 10.30 – 16.30 saatleri arasında ulaşılabiliyor. Bu saatler dışında arayanlar da mesaj bırakabiliyor ve sonraki ilk iş gününde bu kişilere geri dönüş yapılıyor.

Danışma hattını arayanlar COVID-19 pandemisi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gibi güncel konularda bilgi alabiliyorlar. Hastane veya kamu kurumlarından randevu alma, tercüme gibi destekler alabiliyorlar. Ayrıca, Mavi Kalem’in verdiği hizmetler hakkında bilgi alabiliyor ve çevrimiçi etkinliklere katılma isteklerini belirterek daha sonra bu etkinliklere katılabiliyorlar. İhtiyaç duyanlar başka kurum ve kuruluşlara veya Mavi Kalem içindeki sağlık danışmanlığı, yasal danışmanlık, psikolojik danışmanlık hizmetlerine yönlendiriyorlar. 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir