Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / MaviKalem gönüllülerinin el sanatları ve resim atölyeleri başladı

MaviKalem gönüllülerinin el sanatları ve resim atölyeleri başladı

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde gönüllü kadınlar tarafından yürütülen el sanatları ve resim atölyeleri başladı. Kadın kadına bir araya gelme, konuşup paylaşma, keyifli zaman geçirme temalı etkinliklerimizin bir parçası olan bu çalışmalar ağustos ayında başladı. Gönüllüler eşliğinde şu ana kadar yün işi, nakış ve resim atölyeleri gerçekleştirdik. Çalışmalara katılan kadınlar hem el becerilerini geliştiriyor hem de hep birlikte sohbet edip sosyalleşiyor.

Kadın Danışma Merkezi’nde gönüllü olan kadınlar, MaviKalem’i ve çalışmalarını arkadaşlarından, akrabalarından, sosyal medyadan, danışmanlık hattımızdan öğrenerek aramıza katılıyor. Kendi bilgi ve deneyimlerini başka kadınlar ile de paylaşmak isteyen gönüllülerin ilgi alanları, yetenekleri ve tecrübelerine göre atölyeler düzenleniyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmaların yanında ahşap boyama, terzilik ve dikiş, geri dönüşüm, oya işi, takı tasarımı, saç kesimi ve psikolojik ilk yardım konularında tecrübeli olan gönüllülerimiz ile bu konularda da atölyeler yapmayı planlıyoruz.

“Yemek yapmak dışında bir şey ürettim hayatımda ilk defa”

Resim çalışmalarımıza katılan kadınlar etkinlik sonunda nasıl hissettiklerini şöyle ifade ediyor: “Çok güzel bir etkinlik oldu. Çok mutlu olduk. Hayatımızdaki rutinden çıktık biraz da olsa. Yemek yapmak dışında bir şey ürettim hayatımda ilk defa”, “Çok faydalı, eğlenceli ve heyecanlı bir etkinlik oldu. Sanki birbirimizle bir elin beş parmağını oluşturuyorduk”, “Bu etkinlik bana büyük bir sürpriz oldu. Hayatımda ilk defa böyle güzel bir etkinliğe katılıyorum. Şahsen çok eğlendim. Ayrıca yün işi atölyesine de katılmayı çok istiyorum”, “Evden kaçmak için buraya geldim açıkçası. Çok mutluyum”, “Psikolojik olarak iyi hissettim. Buradaki kadınlarla bir araya geldiğimde ailemle bir araya gelmiş gibi hissettim. Tablomun böyle güzel olacağını beklemiyordum”.

“Stresten ve ev işlerinden uzaklaştık”

Yün işi ve nakış çalışmalarına katılan kadınlar ise şunları söylüyor: “Yeni şeyler öğrenmeye açığımdır, psikolojim çok iyi oldu bu etkinlik sayesinde”, “Çok güzel bir etkinlik, bu kadar kalabalık olacağını düşünmüyordum”, “Yün işi yapmayı hiç bilmiyordum. Yeni bir şey öğrendim”, “Çok mutlu oldum. Kış geliyor, bize verilen malzemeleri evde kullanıp çalışacağım için çok mutluyum”, “Çok güzeldi. Öğrenmeye açığım fakat hiç tecrübem yoktu. MaviKalem’e bize bu fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyorum”,Bu tür etkinlikler psikolojik olarak iyi geliyor, kafam dağılıyor”, “Güzel oldu. Stresten ve ev işlerinden uzaklaştık”.

“Gönüllülük hem öğrenmek hem de öğretmektir”

Yün işi çalışmalarını yürüten ve iki yıldır MaviKalem gönüllüsü olan Renda Kaddoura ise duygularını şöyle paylaştı: “Gönüllülük benim için her şeydir. Hem öğrenmek hem de öğretmektir. Fayda vermek, fayda görmektir. MaviKalem’de hem öğreniyorum hem de öğretiyorum. Bu yüzden çok mutluyum.”

Kadın kadına bir araya geldiğimiz bu atölyeler yıl boyunca her hafta uygulanmaya devam edecek.

About mkalem

Check Also

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti? 2024 yılı başından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir