Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Mavi Kalem Juliette Gimon Cesaret Ödülünü Kazandı

Mavi Kalem Juliette Gimon Cesaret Ödülünü Kazandı

mavi-kalem-courage-award

 

Cesaretlendirici ve ilham verici çalışmalarıyla dünya çapında yüzbinlerce çocuğun hayatını etkilemiş Juliette Gimon’un anısına bu yıl ilk kez verilen Cesaret Ödülü’ne Türkiye’den Mavi Kalem layık görüldü. Mavi Kalem Genel Direktörü Filiz Ayla, bu ödülün derneğin çocuklar, özellikle de yüksek risk altındaki kız çocuklarının güçlendirilmesi alanındaki çalışmalarının mutluluk verici bir sonucu olduğunu söyledi. Finale, dünyanın çeşitli yerlerinden başvuran sivil toplum kuruluşlarından 12’si kalmıştı.

 

Global Fund for Children 2 Nisan 2019 Salı günü California’da düzenlenen Global Philanthropy Forumu’nda Juliette Gimon Cesaret Ödülü’nü Türkiye’den Mavi Kalem Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Guatemala’dan Asociación Generando’ya (ASOGEN) verdi. Ödülü Mavi Kalem Derneği adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gamze Karadağ aldı. Bu yıl ilk kez verilen Juliette Gimon Cesaret Ödülü, Gimon’un kısa hayatı boyunca büyük bir tutku ve cesaretle çocukların hayatını güçlendiren ve dönüştüren çalışmalarından ilhamla bu alanda çalışmalar yapan kuruluşları desteklemeyi hedefliyor.jg-courage-awards-winner

Mavi Kalem Genel Direktörü Filiz Ayla bu ödülün 18 yıldır çocuklar, özellikle de yüksek risk altındaki kız çocuklarının güçlendirilmesi alanında çalışan Mavi Kalem’in çalışmalarının mutluluk verici bir sonucu olduğunu söyledi: “Mavi Kalem’in çocukların kendisini ifade etmesine alan açan, onları güçlendiren, bilgiye ulaşmalarını sağlayan ve eğitimlerini destekleyen çalışmalarının uluslararası alanda bu ödülle birlikte görünürlük kazanacak olması bizi heyecanlandırıyor. Global Fund for Children’a cesaret ödülüne bizi layık gördüğü için çok teşekkür ediyoruz.” Ayla, bu ödülün getirdiği motivasyonla çocukların ve kadınların hayatlarını güçlendirme alanlarında yeni projeler üretmeye, daha fazla insana ulaşmaya ve yeni iş birlikleriyle birlikte çalışmalarını çeşitlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Global Fund for Children Direktörü John Hecklinger, Mavi Kalem ve ASOGEN’i çocuk ve gençleri koruyup desteklemek için içinde bulundukları zorlu koşullarda gösterdikleri cesaret ve tutku sebebiyle bu ödüle değer bulduklarını söyledi. Hecklinger, “Cesaret Ödülü’nü Juliette Gimon’ın ilham verici çalışmalarını onurlandırmak adına başlattık” dedi.

Juliette Gimon Cesaret Ödülü konuşması görüntüleri için:

https://www.youtube.com/watch?v=045tDahz9P0&feature=youtu.be

Ödülle ilgili çıkan haberler için:

https://www.haberler.com/mavi-kalem-cesaretle-odullendirildi-11915441-haberi/

http://www.hurriyetdailynews.com/mavi-kalem-wins-prestigious-award-142437

https://www.dailysabah.com/life/2019/04/05/turkish-ngo-receives-award-for-empowering-children

 

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir