Perşembe , Mayıs 2 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Aile buluşmalarımızın ikincisini gerçekleştirdik

Aile buluşmalarımızın ikincisini gerçekleştirdik

Kadına yönelik şiddeti önlemeye ilişkin pek çok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların bir parçası da aile buluşmaları olarak adlandırdığımız ve kadına yönelik şiddetin suç olduğu hakkında mesajlar verdiğimiz etkinliklerden oluşuyor. Bu etkinliklerde İstanbul’un Esenyurt ilçesinde yaşayan aileleri bir araya getiriyoruz. Kadınların eşleri, babaları, abileri, kardeşleri ve çocukları da katılıyor. Aileleri hep birlikte yemek yemek, tanışmak, kaynaşmak, güzel vakit geçirmek için davet ediyoruz. Aynı zamanda vurguladığımız mesajlar ile Türkiye’de kadına yönelik şiddetin suç olduğunun hafızalarda yer etmesini amaçlıyoruz.

 

Bu kapsamda yılın ikinci buluşmasını eylül ayında yine yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Etkinliğin başında MaviKalem’i ve Esenyurt’ta bulunan Kadın Danışma Merkezi’ni tanıtan kısa bir sunum yaptık. Sunumun sonunda kadına yönelik şiddetin suç olduğunu vurguladık ve bu konuda yürüttüğümüz çalışmalardan söz ettik. Bu şekilde erkeklerin hafızasında şiddetin suç olduğuna dair bir alan açmayı ve kadınların yaşadıkları ya da yaşayabilecekleri şiddetin önüne geçmeyi amaçladık. Ardından aileler hep birlikte yemek yiyip sohbet etti, hoşça vakit geçirdi.

 

Etkinliğin sonunda katılımcılar duygularını şöyle ifade etti: “Bu güzel buluşma için teşekkür ederim. Kadın-erkek arasında saygı ve sevginin hakim olduğu bir toplum diliyorum. Daha faydalı olması için daha fazla erkek gelsin isterdim. Umarım yeniden görüşürüz”, “Türk toplumuyla bütünleşmeye yardımcı olacak şekilde yabancılara destek veren ve farkındalık yaratmaya çalışan bu dernek ile tanıştığıma memnun oldum. Size bol şans diliyorum”, “Etkinlik çok güzeldi ve davet edildiğimiz için çok mutlu olduk. Yakında bir gezide tekrar buluşmayı umut ediyorum”.

.

Yıl sonuna kadar farklı aileleri kalabalık bir buluşmayla bir kez daha bir araya getireceğiz.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir