Cuma , Nisan 26 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Mart 2022 / Bir Aile Babasının Maceraları

E-Bülten / Mart 2022 / Bir Aile Babasının Maceraları

Covid-19 pandemisinde dijital araçlardan faydalanarak erkeklere yönelik bir oyun geliştirdik.

 Bir Aile Babasının Maceraları, Mavi Kalem tarafından tasarlanan ve geliştirilen sadece erkeklere mahsus bir oyun. Bu oyun, iki sosyolog, bir sosyal psikolog, bir doktor danışmanlığında Mavi Kalem ve TCA Games ekipleriyle birlikte tasarlandı ve yaratıldı. Oyunun tanıtım stratejisini planlarken çalışma grubunun etkin ve yüksek oranda katılımını sağlamak önceliğimiz oldu. Bu nedenle hedef grubun/çalışma grubunun hassasiyetleri sınırlarımızı şekillendirdi. Aile Babası oyunu sivil toplum kuruluşlarınca yapılan nadir oyunlardan biridir.

Aile Babası oyunundaki aile baba, anne, abla, abi, çocuk ve bebekten oluşuyor. Oyunda babanın günlük yaşamda ailesini ilgilendiren ve aile bireylerinin yaşamlarına yön verecek kararları vermesi bekleniyor. Baba bu kararları verirken aile bireylerine danışabiliyor. Oyunda puanlar babanın ailenin eğitimine, ekonomik ve sosyal hayata katılımına verdiği önem, ailenin maddi durumu ve aile bireylerinin stres düzeyleri üzerinden hesaplanıyor. Oyuncular her oynayışlarında farklı seçimlerde bulunarak farklı puanlar alabiliyorlar. Oyunun amacı da baba rolündeki oyuncunun bu farklı seçenekleri ve sonuçları tekrar tekrar oynayarak deneyimlemesi.

Aile Babası oyununu 2021’de yayınladığımız ve hem sosyal medya üzerinden hem de toplum gönüllüleri aracılığıyla yaygınlaştırmaya başladık. 2022’ye girerken 1000’den fazla indirme sayısına ulaşarak şimdiden birçok kişiyi dünyasına kattı. Bu yıl da daha fazla kişiye duyurmak ve bu dünyayı büyütmek için sosyal medyadan paylaşımlar yapmanın yanı sıra farklı kurumlarla ortak etkinlikler organize etmeye devam edeceğiz.

Türkçe ve Arapça dil seçenekleri olan Aile Babası oyununun renkli dünyasına sizleri de davet ediyoruz. Oyunu indirip hemen oynamak için:

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mavikalem.ailebabasi

App Store: https://apps.apple.com/tr/app/aile-babas%C4%B1/id1587311434?l=tr

Farklı oyuncuların puanlarını ve oyunun tanıtımını yaptığımız sosyal medya hesaplarımızı da takip edebilirsiniz:

https://www.facebook.com/birailebabasininmaceralari/

https://www.instagram.com/birailebabasininmaceralari/

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir