Perşembe , Nisan 25 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Yeniden Esenyurt’ta Kadınlarla Birlikteyiz

E-Bülten / Ocak 2022 / Yeniden Esenyurt’ta Kadınlarla Birlikteyiz

2021 Şubat ayında biten Toplum Temelli Yerel İnisiyatifler Programı (CLIP 1) kapsamında Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi projesini yürütmüştük. 2021 Temmuz ayında başlayan CLIP 2 kapsamında, Kadın Danışma Merkezi’nin çalışmalarına aynı ofiste devam ediyoruz.

 

Kadın Danışma Merkezi Esenyurt ilçesi başta olmak üzere İstanbul’da yer alan mülteci ve yerel toplumdan kadınların hak ve hizmetlere erişimlerini desteklemeyi, topluma dayalı koruma mekanizmalarını ve topluluklar arasındaki sosyal uyumu güçlendirmeyi, sivil toplum kuruluşlarının uygulama kapasitelerini desteklemeyi hedefler.

Kadın Danışma Merkezi’nde konuşup paylaşabileceğimiz, öğrenirken eğleneceğimiz, hep beraber güçleneceğimiz bir alan oluşturmayı hedefledik.

Bu amaçla merkezimizde bireysel koruma, genel danışmanlık, bireysel psikolojik danışmanlık, grup psiko-sosyal destek, Türkçe dil kursu ve meslek edindirme kurslarına yönlendirme hizmetleri veriyoruz. Kadınların sosyalleşmesini ve birlikte güçlenmesini desteklemek üzere merkezde ve açık alanda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Öğrenmeyi ve öğrenilen bilgiyi kullanmayı destekleyen bilgilendirme faaliyetleri yürütüyoruz.

Bu hizmetlerimizin temelini toplumsal cinsiyet eşitliği ve sahaya/yerele dayanan çalışma yaklaşımımız oluşturuyor.

Bölgedeki kadınların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve çalışmalarımızı yaygınlaştırmak üzere mülteci ve yerel toplumdan kadınların yer aldığı bir gönüllü ağı oluşturuyoruz. Toplum Gönüllüleri Ağı adını verdiğimiz bu oluşumda yer alan kadınlar ilgi, beceri ve isteklerine göre çalışmalarımıza dahil oluyor ve katkıda bulunuyorlar. Hizmet ve çalışmalarımızı yaygınlaştırırken, bilgi ve gözlemleri ile faaliyetlerimizi şekillendiriyor ve bizi güçlendiriyorlar.

Pandemi koşullarında kadınların doğru ve geçerli bilgiye ulaşabilecekleri güvenli bir dijital alan oluşturmak amacıyla “Kadınlar Mahallesi” adında bir aplikasyon geliştiriyoruz. Bu aplikasyonda hedef grubumuzun ilgi, ihtiyaç ve okuma alışkanlıklarına uygun bilgilendirme yapmayı, faaliyetlerimizi duyurmayı ve güvenli bir sosyalleşme/paylaşma alanı oluşturmayı hedefledik. Hazırlıklarını tamamladığımız “Kadınlar Mahallesi” aplikasyonunu 2022’nin ilk aylarında kullanıma açmayı planlıyoruz.

Kadın Danışma Merkezi ve Yerel STK’lara Mentorluk Projesi, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından desteklenmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir