Cuma , Nisan 19 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Aydaki Tavşanların Umut Veren Hikayesi

E-Bülten / Ocak 2022 / Aydaki Tavşanların Umut Veren Hikayesi

Aydaki Tavşanlar, içinde afet, göç, umut, dayanışma ve güçlenme gibi birçok temayı barındıran bir çocuk kitabı. Bir felaket sonucu birbirinden ayrı düşen ve nesiller boyu kavuşamayan tavşanların hikayesini anlatıyor. İçinde azim, dayanışma, barış da var; uzaklık ve düşmanlık da. Çocukların okur yazarlık serüvenine destek olmak için Aydaki Tavşanlar’ın Türkçe ve Arapça basım sürecine sponsor olduk. Etkinliklerimizde kitabı çocuklarla birlikte okuyor, okuma alışkanlıklarını ve yaratıcılıklarını destekliyoruz.

2021 yılında Aydaki Tavşanlar’ı okuduğumuz birçok etkinlik yaptık. Etkinliklere katılan çocuklar hikayeyi ilgiyle dinlediler, okuma boyunca herkesin takip edebildiğinden emin olmak için aralarda durup sorduğumuz soruları hevesle cevapladılar.  Kitabın sonunda aktardıkları gözlem ve yorumlarıyla hikayeye hikaye kattılar. Bir kısmı kendilerinin de NuN gibi arkadaşları olduğunu, bu hikayeyi onlarla paylaşabileceklerini söylediler. Tavşanların birbirine çok benzediğini, sadece ten renklerinin ve dillerinin farklı olduğunu gözlemlediler. İçlerinden biri NuN’un “gerçekleri keşfetmek için” karşı tarafa geçmek istediği yorumunu yaptı. Birkaçı ise NuN gibi bir yolculuğa çıkmak istediğini söyledi.  Bu etkinliklere ve farklı etkinliklerimize katılan çocuklar, üyelerimiz ve işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşlar da dahil olmak üzere toplamda 420 kişiye Aydaki Tavşanlar’ı ulaştırdık.

Aydaki Tavşanlar kitabını Türk yazar Sabri Safiye yazdı,  Fransız sanatçı Claude Leon resmetti, Engy Nouhy Arapça’ya çevirdi. Mavi Kalem de basımını destekledi. Aydaki Tavşanlar’ı yazan, çizen, okuyan ve paylaşan herkese teşekkür ederiz.

Aydaki Tavşanlar’ı etkinliklerinde kullanmak isteyen kurum ve kuruluşlar bize ulaşabilir.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir