Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarını Destekliyoruz

E-Bülten / Ocak 2022 / Yerel Sivil Toplum Kuruluşlarını Destekliyoruz

Mavi Kalem, mentorluk programı kapsamında dört yerel sivil toplum kuruluşuna mentorluk desteği sağlıyor. Program, farklı mentor ve menti(destek veren ve destek alan) kuruluşların yer aldığı bir  akran destek ağından oluşuyor. Her mentor kuruluş ve destek alan kuruluşlar birer küme oluşturuyor. Mavi Kalem’in içinde olduğu kümedeki sivil toplum kuruluşları başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere ailelere yönelik sosyal hizmetler, yaygın eğitime erişim, danışmanlık, sosyal uyum temelli çalışmalar yürütüyor.

Mavi Kalem mentorluk programı ile yerel sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitesinin  güçlendirilmesini hedefleyen çalışmalar yapıyor. Bunların içinde saha ziyaretleri, iş başı uygulama desteği, bilgi ve deneyim paylaşım atölyeleri yer alıyor.

Aralık 2021 boyunca Bursa Osmangazi’de Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı’nı, Bursa Nilüfer’de Ankara Meslek Edindirme Eğitimleri Derneği’ni, Eskişehir Karacaşehir’de Eksi 25 Derneği’ni ziyaret ettik. Saha ziyaretlerinin ilk turu, yakın semtlerde çalıştığımız  Sulukule Gönüllüleri Derneği ile  tamamladı.

Saha ziyaretlerinin amacı ortak çalışma ile kuruluşun politika dokümanı, işleyiş prosedürleri ve kılavuzların üzerine görüş alışverişi yaparak ortak çalışma planını oluşturmak idi.

Mentor olarak yer aldığımız kümeyi oluşturan bu 4 kuruluşu kendi yerinde ziyaret ederek çalıştık, düşündük, araştırdık. Kurumsal kapasite gelişimini ve organizasyonel gelişimi desteklemek üzere belirlediğimiz başlıklarda oturumlar gerçekleştirdik.

Temel Etik ve Davranış Kuralları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Yaklaşımı, Paydaş Analizi, Hesap Verebilirlik ve Geri Bildirim Mekanizması, İnsan Kaynakları Politika ve Kılavuzu gibi kurum belgelerini yazılı hale getirmek üzere çalıştık. İzleme değerlendirme sistemleri ve koordinasyon mekanizmaları üzerine hazırladığımız bilgi notlarını paylaşarak ortak çalışma planımızı belirledik.

Hep birlikte yerel inisiyatifler arasında birbirimizle, yerel ve idari yönetimlerle işbirliği geliştirmek; insani yardım, kalkınma ve barış ekseninde nitelikli ağlar oluşturmak; yerelden küresele ortak stratejiler geliştirmek üzere çalışıyoruz.

Mentorluk programı kapsamındaki çalışmalarımız 2022 yılının Haziran ayına kadar sürecek.  Aynı kümede yer aldığımız her kuruluşun kendi sahasında geliştirdiği uzmanlıkların paylaşılacağı, birbirimizden öğrenmeye devam edeceğimiz bir buluşma programı üzerine hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu sayede hepimiz birbirimizden öğrendiğimiz bilgilerle yararlanıcılarımıza daha iyi ve sürdürülebilir sosyal hizmetler vermeyi amaçlıyoruz. Birbirimizden öğreniyor, paylaşarak güçleniyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir