Salı , Nisan 23 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Kadının Güçlendirilmesi İçin Erkek Katılımı Çalışmasını Paylaşmak İçin Toplandık

Kadının Güçlendirilmesi İçin Erkek Katılımı Çalışmasını Paylaşmak İçin Toplandık

 

Kadını güçlendirmeye, kadına yönelik şiddeti erkeklerin desteğiyle önlemeye yönelik geliştirilen Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı çalışması bir hedefini daha gerçekleştirdi.

Bu yılı kapatırken, bu çalışmanın hayata geçmesini sağlayan katılımcılarla, çalışmayı adım adım işleyen ekiple ve emeği geçen herkesle bir araya gelmek istedik.  Kamudan, uluslararası ve ulusal kuruluşlardan dostlarımızın da yer aldığı toplantıda, hepimiz için öğretici olan çalışmayı ve hangi anlayış, hassasiyet ile geliştirildiğini paylaşmaya niyetlendik.

24 Aralık Salı akşamı Taksim Point Hotel’de gerçekleşen toplantıda, öncelik Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı çalışması katılımcıları ve eşlerinin geri bildirimlerini duyabilmekti. Toplantıya gelemeyen katılımcıları videolar aracılığıyla, gelebilenleri de canlı olarak dinlemek mümkün oldu. Çok umut verici, birleştirici bir deneyimdi.

rdrd

Katılımcıların sözlerinden bazılarını paylaşmak isteriz: 

“Toplantılarda çok güzel arkadaşlıklar geliştirdik. Derslerde öğrendiklerimizi mükemmel bir şekilde anlayana kadar konuşuyor, tartışıyorduk.”

 “Benim bekarken bunları öğrenmem çok iyi oldu. İleride evlendiğimde karıma, çocuklarıma nasıl davranacağı, onları nasıl destekleyeceğim hepsini öğrendim.”

“Bu çalışma sayesinde Suriye’de bir araya gelmeyecek insanlar bir araya geldik, birimizin derdi olduğunda onunla hepimiz ilgilendik.”

“Erkek kadına karşı iyi olursa, onunla güzel konuşursa kadın gelişir. Kadın gelişirse ve güçlenirse bütün aile gelişir ve güçlenir.”

“Türkiye’ye geldiğimizde psikolojik olarak çok kötü durumdaydık. Mavi Kalem hem sevinçte hem üzüntüde yanımızda oldu.”

Geri bildirimler dışında toplantı boyunca aşağıdaki başlıklar konuşuldu:

  • Kadının güçlendirilmesi için erkek katılımı neden gereklidir?
  • Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı çalışmasının genel yaklaşımı
  • Katılımcılar içerik geliştirme sürecine nasıl dahil edildi?
  • Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı atölyelerinin genel çerçeveleri, bu süreçte karşılaştığımız zorluklar ve öğrendiklerimiz

 

2019 kapanırken, Mavi Kalem için çok değerli olan bu çalışmayı ve bir yılı aşkın süredir biriktirilenleri paylaşmak çok iyi geldi.

Bu toplantı ayrıca Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı çalışmasının 2020’de gerçekleştirmek istediklerine de güçlü bir ışık tuttu.

Atölyelerin hem Mavi Kalem tarafından hem de başka kurum ve kuruluşlar tarafından daha yaygın bir biçimde uygulanarak daha fazla kişiye ulaşabileceği, yine yeniden bir araya gelip daha çok güçleneceğimiz bir seneyi coşkuyla selamlıyoruz…

anagorsel1

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir