Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Suriyeli Çocukların Eğitimine Dair Model Oluşturma Projesi Başladı

Suriyeli Çocukların Eğitimine Dair Model Oluşturma Projesi Başladı

Suriyeli Çocukların Eğitimine Dair Model Oluşturma Projesi Başladı

Nisan 2018’de başlayan Suriyeli Çocukların Eğitimine Dair Model Oluşturma Projesi’nin hedefi Suriyeli çocukların özellikle orta öğretim döneminde eğitimlerine devamını desteklemektir. Bu kapsamda, projenin üç temel bileşeni bulunuyor.

Birincisi, Suriyeli öğrencilerle çalışan öğretmenlerin Suriyeli öğrencilerin özellikle ortaokul eğitimlerine katılımlarında ve devamlılıklarındaki sorunlarını anlama konusunda yüz yüze görüşmeler yapılmasıdır.

İkincisi, afet ve acil durumlardan etkilenen çocukların eğitimlerinde devamlılığı psiko-sosyaI destek ve sosyal, duygusal öğrenmeyi temel alarak sağlamayı hedefleyen INEE’nin (Inter-Agency Network for Education in Emergencies-Acil Durumlarda Eğitim için Kurumlararası Ağı) hazırladığı Psiko-Sosyal Destek Kılavuzu’nun Türkçeye çevrilmesi, ardından öğretmenlerden oluşturulacak uyarlama grubuyla Türkiye’ye uyarlanması ve uyarlanan metnin Arapçaya çevrilmesidir.

mkalempr1Üçüncü bileşeni ise, araştırmanın sonuçlarının ve uyarlanan kılavuzun İstanbul, Ankara ve Gaziantep’te düzenlenecek toplantılarda paydaşlara tanıtılması, yaygınlaştırılması ve kılavuzun tanıtıcı eğitimlerinin İstanbul’da öğretmenlere uygulanmasıdır.

Malala Fonu’nun desteklediği bu projeye Malala Fonu Eğitim Şampiyonu Gamze Karadağ liderlik ediyor. Suriyeli Çocukların Eğitimine Dair Model Oluşturma Projesi ile orta öğretim dönemindeki Suriyeli öğrencilerin eğitimi konusundaki ihtiyaçlar tespit edilmiş, örnek ve yaygın bir yaklaşım eğitim alanındaki öğretmen, karar verici, sivil toplum kuruluşu çalışanları ve akademisyenlere tanıtılmış olacak.

Projeyle ilgili güncel paylaşımları Mavi Kalem Facebook, Instagram ve Twitter hesapları üzerinden takip edebilirsiniz.

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir