Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Bülten / Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız “Kadınlar İşini Kursun” adlı bir proje yer alıyor. Depremden sonra kaybettiği işini yeniden kurmak ya da kendi çabalarıyla kurduğu işini geliştirmek isteyen kadınlara bunun için ihtiyaç duyduğu en temel araç-gereç ve malzemeleri sağlayarak destek oluyoruz. Şu ana kadar 44 kadına işini kurabilmesi/geliştirebilmesi için araç-gereç ve malzeme desteği sağladık.

Depremden önce tedarikçilere perde dikerek geçimini sağlayan Derya Hanım’ın çalıştığı firmalar depremden sonra yıkıldı. Kendi makineleri olmadığı için terzilik işini evde de sürdüremiyordu. Ona ihtiyaç duyduğu otomatik dikiş makinesi ve ütü masasını sağlayarak destek olduk. Derya Hanım ise bizlerle duygularını şöyle paylaştı:

“İşe çok ihtiyacım olduğu zamanda sizden destek geldi. Çok sıkışık durumdaydım. Düne kadar her şeyden vazgeçmiştim, çok yorulmuştum. Desteğinizi görünce çok duygulandım. İş için çok talep vardı. Bir an önce başlamak istiyorum. Hayatımıza renk kattınız, emeklerinize sağlık. Benim gibi birçok insana dokunuyorsunuz. Çok teşekkür ederim.”

Depremden sonra güzellik merkezi açarak geçimini sağlayan Sevgi Hanım ise kuaför malzemeleri ve mobilyalarına ihtiyaç duyuyordu. Ona istediği kuaför koltuğu, raflı ayna, saç yıkama koltuğu ve lavabosu gibi malzemeler sağladık. Bunun üzerine kendisi şunları ifade etti:

“İlk defa bir başvurum olumlu sonuçlandı. Çok mutlu oldum. Destekleriniz sayesinde dükkanıma gelen müşteri sayısı arttı. Borçlarımı kapatma konusunda beni rahatlattı. Çocuklarıma iyi bir gelecek sunma konusunda çok iyi bir fırsat oldu.”

MaviKalem’in Hatay’da sürdürdüğü tüm çalışmalara Şubat ayında yayınlanan MaviKalem Hatay Dosyası’ndan ulaşabilirsiniz.

About mkalem

Check Also

Kadınların şiddete karşı çizdiği resimleri şimdi de dijital olarak sergiliyoruz: art.mavikalem.org

Kadınların sırf kadın oldukları için maruz bırakıldığı şiddeti gündemde tutmak ve kadınların şiddete karşı tepkilerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir