Salı , Mart 19 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / İstanbul ve Ben Atölyesi ile Santralistanbul Enerji Müzesi Gezisi

İstanbul ve Ben Atölyesi ile Santralistanbul Enerji Müzesi Gezisi

Yarıyıl tatilini fırsat bildik ve farklı aktivitelere dâhil olmak için arayışlara başladık. Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampusünde, Çocuk İstanbul Informel Eğitim Kurumu’nun ‘İstanbul ve Ben’ adlı bir atölye düzenlediğini görünce kendileri ile irtibata geçtik. Onlarda bizi atölyelerinde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyleyince 24 çocuk ve 5 gönüllü ile İstanbul ve Ben atölyesine katıldık.

31 Ocak 2014 Cuma günü önce Santralistanbul’dak27-may-3-1024x682i enerji müzesini gezdik ve ardından atölyeye başladık. Atölye kapsamında çocuklar İstanbul’da gezdikleri/bildikleri yerler üzerinden kendi İstanbul haritalarını çizdiler ve çizdikleri haritalarını arkadaşlarına anlattılar. Atölye yürütücülerinin çocuklara sordukları ‘İstanbul’da belediye başkanı olsanız neleri değiştirmek istersiniz?’ sorusuna çocukların cevapları çok anlamlıydı. Her biri daha fazla çocuk parkı ve ağaç istedi. Bu atölyeye katılmamıza imkan tanıyan Çocuk İstanbul Informal Eğitim Kurumu’na ve ulaşım konusunda bize araç sağlayan Fatih Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne teşekkür ederiz.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir