Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Deprem / Hatay’da devam eden çalışmalarımız ve gözlemlerimiz

Hatay’da devam eden çalışmalarımız ve gözlemlerimiz

Depremlerin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. Bu sürede deprem bölgelerinde insani yardım çalışmaları arttı. Hala çok fazla ihtiyaç ve geleceğe dair belirsizlik var, ama afetzedeler hayatlarını küçük rutinlerle yeniden kurmaya başladılar.

26 Şubat itibariyle Hatay’ın Derince mahallesinde bir konteyner ofis kurduk. Bu ofis bize deprem bölgesinde sabit bir iletişim ve destek noktası sağlıyor ama çalışmalarımızı afetzedelerin bulunduğu yerlere giderek sürdürüyoruz. Özellikle kamp alanları dışında, mahallelerde ve sokak aralarında, bahçe alanlarında afetzedelerin kendi çabalarıyla kurdukları çadır gruplarını ziyaret ediyoruz. Malzeme dağıtımları ve kadınlarla görüşmeler yapıyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonucunda kadınların kendileri ve aileleri için belirttikleri devam eden veya yeni ihtiyaçları öğreniyor, çalışmalarımızı bu ihtiyaçlara göre şekillendiriyoruz.

26 Şubat’tan 14 Mart’a kadar süren çalışmalarımızı yeni bir raporda topladık. Hatay’da çalıştığımız yerlerde afetzedelerin yaşantılarına ve temel ihtiyaçlarına ilişkin izlenimler, kadınların belirttiği ihtiyaçlar, çözüm gerektiren durumlar ve afetzedelerin sorunlarla başa çıkma yollarına ilişkin gözlemlerimizi bu raporda bulabilirsiniz.

Raporun tamamına buradan ve aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Hatay Raporu – 14 Mart

 

About mkalem

Check Also

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti? 2024 yılı başından ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir