Cumartesi , Nisan 27 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Kasım 2022 / Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Uygulamaları Yeniden Başladı

E-Bülten / Kasım 2022 / Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Uygulamaları Yeniden Başladı

Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Uygulamaları Yeniden Başladı

Pandemi sebebiyle ara verdiğimiz atölye serisi yeniden erkeklerle buluşuyor

‘Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı’ Çalışmasını 2019’da başlattık. Yıllar içinde kadınlarla yaptığımız çalışmalarda kadınların eşlerinden yeterli desteği almadığını görmüştük. Buradan yola çıkarak erkeklerin kadın ve kız çocuklarının temel hak ve hizmetlere erişimi, ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmeleri gibi konularda bilgilenmesi ve bu süreçleri destekleyici olması fikriyle bir atölye serisi oluşturduk.

‘Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı’ Atölye Serisini başından beri yüz yüze uygulanmak üzere tasarladık. Bu yüzden pandemiye bağlı kısıtlamaların sürdüğü 2020 yılının mart ayından 2022 yılına kadar uygulama yapmadık. İki sene boyunca yeni katılımcılarla buluşmayı heyecanla bekledik ve sonunda ilk uygulamamızı gerçekleştirdik.

İlk erkek grubunu Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet Önleme-Müdahale ve Çocuk Koruma Güçlendirme projemizin Esenyurtofisinde ağırladık. Gruptaki herkesin tartışmalara aktif katıldığını, kendi deneyimlerini ve fikirlerini rahatlıkla paylaşabildiğini, çalışmada yer almaktan memnun kaldığını gözlemledik. Atölyelere başlamadan yaptığımız Tanışma oturumu birbirimizi daha yakından tanımamıza, tarafsız ve önyargısız bir alan oluşturmamıza yardımcı oldu.

Katılımcılarımızın her atölye sonunda güler yüzle ayrılması, atölye sonlarında o atölyenin içeriğini ‘yolda karşılaştıkları bir arkadaşlarına anlatır gibi’ aktardıkları bölümden ve geri bildirimlerinden topladığımız izlenimler bizi çok motive etti. Bir katılımcımızın dediği gibi, “keşke daha fazla katılım olsa ve daha fazla kişiye ulaşabilsek, böylece birçok kişi bu bilinçlendirme toplantısından faydalanmış olur”.

Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Atölye Serisi uygulamaları farklı gruplarla devam ediyor.

Bu çalışmadan yola çıkarak geliştirdiğimiz ve erkeklerle yürüttüğümüz ‘Cinsiyete Dayalı Şiddet Farkındalık Toplantıları’ ile ilgili buradan bilgi edinebilirsiniz.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir