Salı , Eylül 17 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Kadın Çalışmalarında Dijitalleşme Çalıştayı

Kadın Çalışmalarında Dijitalleşme Çalıştayı

Kadın Çalışmalarında Dijitalleşme ile ilgili uzun zamandır planladığımız çalıştayı düzenledik. Covid-19 pandemisiyle birlikte hızla değişen çalışma biçimlerimiz ve alışkanlıklarımızın avantaj ve dezavantajlarını, kadınlara yönelik çalışmalara getirdiği zorlukları ve kolaylıkları değerlendirebilmek, sorularımızı ve çözümlerimizi paylaşmak amacıyla bir araya geldik. Çalıştaya kadın çalışmaları yürüten/kadınlarla çalışan sivil toplum kuruluşlarından, yerel yönetimlerin kadınlara özel hizmet veren birimlerinden, kamu kurumlarından ve fon sağlayıcılardan temsilciler katıldı.

Her konuşmacı kendi perspektifinden kadın çalışmalarında dijitalleşme deneyimlerini aktardı. Sunumların ardından World Cafe tekniği uygulanarak kadın çalışmalarında dijitalleşme süreci yararlanıcı, uygulayıcı ve yöntem açısından birkaç başlıkta ele alındı. Bu uygulama sayesinde katılımcıların hepsi bütün atölye başlıklarına eşit oranda katkı yapabildiler.

Kadın çalışmalarında dijitalleşme sürecinin değerlendirilmesine sağladıkları katkılar ve bu verimli çalıştay için tüm çalıştay katılımcılarına; Maya Vakfı, UNHCR, Hayata Destek Derneği, Göçmen Dayanışma Derneği, Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Şişli Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Avcılar Belediyesi, WALD, Türk Kızılay, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı, IFRC, Mülteciler ve Sığınmacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, Bir İZ Derneği, AÇEV, Esenyurt Belediyesi Kadın Aile Birimi, ŞÖNİM, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı, Save The Children, ASAM, UN Women ve Feryal Saygılıgil’e teşekkür ederiz.

Kadın Çalışmalarında Dijitalleşme Çalıştayı, Mavi Kalem Kadın Danışma Merkezi ve Yerel STK’lara Mentorluk Projesi’nin çalışması olarak 31 Mart 2022 tarihinde yapıldı. Bu proje, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum Temelli Sosyal Hizmetlerin Geliştirilmesi (CLIP 2)” Projesi kapsamında desteklenmektedir.

Mavi Kalem Kadın Çalışmalarında Dijitalleşme Çalıştayı raporuna web sitemizden ulaşabileceksiniz.

About mkalem

Check Also

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim 6 Şubat depreminden sonra Hatay’da temiz suya erişim, bölgedeki ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir