Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Mart 2021 / Danışanların Hizmetlere Erişimin Desteklenmesi

E-Bülten / Mart 2021 / Danışanların Hizmetlere Erişimin Desteklenmesi

Malzeme Dağıtımları

Pandeminin etkisini sürdürmeye devam etmesiyle beraber insanların sağlık, beslenme ve geçim kaynakları gibi birçok temel ihtiyaçlarına ulaşmaları zorlaştı. COVID-19’dan korunma tedbirleri kapsamında birçok iş alanı kısmi olarak veya tamamen kapandı. Bu durum işsiz kalan kişi sayısını artırdı. Bu süreçleri hem sahadan hem de danışma hattına gelen aramalardan takip ettik. Hafta içi her gün Mavi Kalem Danışma Hattı’nı arayan danışanların taleplerini aldık, cevapladık ve takip ettik. 

Gelen talepleri değerlendirerek pandeminin etkisini en aza indirme yollarını geliştirdik. Yararlanıcıların ihtiyaçlarına uygun yönlendirilmesi için kamu kurumlarının mekanizmalarını ve sivil toplum kuruluşlarının sunduğu hizmetleri takip edip servis haritalarımızı sürekli güncel tuttuk. 

Danışanların taleplerini sınıflandırdığımızda en temel başlıkların temel ihtiyaçlar ve maddi destek olduğunu gördük.  Bu süreçte birçok hanenin geliri azaldı ve ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldi. Danışmanlıklara gelen talepler doğrultusunda birebir görüşme yapılan 75 aileye gıda paketi dağıttık. Esenyurt bölgesinde maddi desteğe ihtiyaç duyduğunu tespit ettiğimiz 8 ailenin kirasını ödedik.

Pandeminin en çok etki ettiği alanlardan biri de eğitim. Bu süreçte eğitimin çevrimiçi olarak devam etmesi birçok öğrencinin eğitime ulaşımını sekteye uğrattı. Yararlanıcılarla yaptığımız görüşmeler sonucunda çocukların derslerinden geri kalmaması için Fatih, Zeytinburnu ve Kocaeli’de 112 tablet dağıttık. Dağıtılan tabletlere internet paketi yükledik. 

Yararlanıcılarla yaptığımız görüşmeler sonucu okul çağında çocuğu olan, çocuğunun eğitimini devam ettirme konusunda maddi zorluklar yaşayan ve bu konuda bizden destek talep eden yararlanıcılara kırtasiye malzemesi dağıttık. Fatih, Zeytinburnu, Esenyurt ve Gebze bölgelerinde ikamet eden 110 yararlanıcıya kırtasiye malzemesi dağıttık.  Dağıtılan malzemelerin adedini ve cinsini ailedeki çocuk sayısı, eğitim düzeyi ve benzer koşulları dikkate alarak planladık. Bu dağıtım ile çocukların her ikisi de çevrimiçi olarak yürütülen Mavi Kalem etkinliklerine ve okuldaki derslerine eksiksiz malzemeyle katılabilmelerini amaçladık.

Global Giving (birçok ülkeden sivil toplum kuruluşları, bağışçılar ve şirketler arasında bağlantı kuran büyük bir kitlesel fonlama topluluğu) ile iş birliği yaparak yürüttüğümüz Sağlıklı Bebek (Help the Babies Grow Healthy) Projesi kapsamında bebek kitleri dağıttık. Projenin amacı 0-18 aylık bebek sahibi ailelere, bebeğin doğum sonrası bakımı ve temel hijyeni için gerekli malzemeleri tedarik etmek. Danışmanlık hatlarına gelen talepler doğrultusunda, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi üzerinden, Esenyurt’ta yaşayan ve 0-18 aylık bebeği olan ailelere bebek kiti dağıttık. 

COVID-19 pandemisi nedeniyle telefon üzerinden verdiğimiz danışmanlıklar yoğun bir şekilde devam ediyor.  Yararlanıcıların ihtiyaçlarını hem sahadan hem de danışma hattına gelen aramalardan takip etmeye devam ediyoruz.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir