Perşembe , Nisan 25 2024
entr
Home / COVID-19 / Mavi Kalem Evden Çalışma Sürecinde Neler Yaptı?

Mavi Kalem Evden Çalışma Sürecinde Neler Yaptı?

Mavi Kalem Derneği, COVID-19 salgınından korunma sürecine destek olmak için 17 Mart’tan beri çalışmalarını evlerden sürdürüyor. Bu çalışma biçimi bir süre daha devam edecek. İnsanların her zamankinden daha çok desteğe ihtiyaç duyduğu bu süreçte Mavi Kalem çalışmalarını olabildiğince devam ettiriyor. 

Mavi Kalem bu süreçte, telefon hatları üzerinden danışmanlık desteği veriyor. Danışanlara, ihtiyaçları doğrultusunda destek sağlıyor. Gerektiğinde Mavi Kalem içindeki danışmanlıklara veya başka kurum ve kuruluşlara yönlendiriyor. Danışmanlık numaraları sosyal medya, web sitesi ve Whatsapp grupları aracılığıyla yaygınlaştırılıyor.

Ayrıca, Mavi Kalem bünyesinde telefon üzerinden sağlık danışmanlığı ve yasal danışmanlık desteği veriliyor. Bireysel psikolojik görüşmeler de dijital platformlar üzerinden görüntülü olarak veya telefon yoluyla devam ediyor.

Çocuk koruma ve kadın koruma vaka takipleri devam ediyor. 

Çocuklarla, kadınlarla ve erkeklerle yapılan etkinlikler de devam ediyor.  

Adana’da gönüllü kadın ve erkek gruplarıyla dijital platformlar üzerinden COVID-19 ile ilgili bilgilendirme oturumları ve eğlenceli etkinlikler yapılıyor. 

İstanbul ve Kocaeli’deki çocuklarla dijital platformlar üzerinden psikososyal destek etkinlikleri yapılıyor. Bugüne kadar toplam dört tane ritim etkinliği yapıldı.  Bu etkinlikler müzikle el yıkama, ritim tutma ve müzikle birlikte gösterilen şekillere göre ritim tutma üzerineydi. Etkinliklerin başında çocuklarla evde nasıl zaman geçirdikleri, dersleri takip edip etmedikleri gibi konularda sohbet edildi. Hijyenin ve el yıkamanın önemi hatırlatıldı. Etkinliğin sonunda çocuklar olumlu geri bildirimlerde bulundular ve tekrar ne zaman bir araya gelineceğini sordular. 

Esenyurt Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin etkinliklerini yaygınlaştırmak için birlikte çalışılan toplum gönüllüsü kadınlar ile dijital platform üzerinden psikolojik öz bakım hakkında iki hoşbeş toplantısı yapıldı. Toplantılardan birine Afgan kadınlar diğerine Suriyeli kadınlar katıldı. Kadınlar evde sıkıldıklarını, uzun zaman sonra dernekten birilerini görmenin onlara çok iyi geldiğini söylediler. Gönüllülerle deneme amaçlı yapılan bu toplantıların benzerlerinin merkeze gelen diğer kadınlarla da yapılması planlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri de bu sene dijital platformlar üzerinden gerçekleştirildi. 23 Nisan öncesinde çocuklardan hayallerini çizip cama yapıştırmalarını isteyen bir kuklanın videosu Türkçe, Arapça ve Farsça dillerinde sosyal medya ve Whatsapp grupları üzerinden yaygınlaştırıldı. 23 Nisan günü ise görüntülü konuşma yoluyla çocuklarla kukla yapma etkinliği uygulandı. 

Mavi Kalem bunlar dışında sosyal medya, Whatsapp grupları ve telefon danışmanlıkları aracılığı ile COVID-19 ile ilgili bilgi yaygınlaştırma çalışmalarında bulunuyor. Mavi Kalem Youtube hesabı da COVID-19 ile ilgili videolarla daha etkin hale gelmeye başlıyor. 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir