Cuma , Nisan 19 2024
entr
Home / COVID-19 / Corona ile yaşamak / Corona ile çalışmak

Corona ile yaşamak / Corona ile çalışmak

 

Çin’in Wuhan kentinde aralık ayında ortaya çıkan ve Corona virüs ailesinden Covid 19 adı verilen virüs, birçok ülkeye yayıldı.

12 Mart Perşembe günü Türkiye’deki ilk Covid 19 vakasının tespiti yapıldı.  Aynı zamanda İtalya Almanya gibi Avrupa ülkeleri ile İran gibi Orta Doğu ülkelerinde de tespit edildi.

Türkiye’de de bu virüse karşı alınan önlemler ve bilgilendirmeler ilk vakanın tespiti ile en yüksek seviyeye ulaştı.

Türkiye’de okullar bir haftalık tatil edildi ve bir hafta sonrasında uzaktan eğitime geçileceği bildirildi. Birçok kurum ve kuruluş toplu etkinliklerini ve toplantılarını erteledi veya iptal etti.

Bir yandan hayatın rutin akışları ve çalışma alanlarımız diğer yandan ekip arkadaşlarımız ve ailelerinin sağlıkları göz önüne alındığında rutinlerimizi en az bozacak şekilde ve herkesi koruyarak nasıl ilerleyebileceğimizi planladık.

ana-gorsel

Covid 19 ile olabilecek ilişkinin ve korunma sürecinin, korku ile değil bilgi ve önlem ile yönetilmesi bizleri ve çevremizdeki kişileri koruyacaktır.

Mavi Kalem, virüsle ilgili bilgi ve önlem çalışmalarını tüm çalışma ekibi ile paylaştı ve ofislerinde aşağıda yer alan çalışmaları gerçekleştirdi:

 

  • Ortak kullanılan alanlar özellikle sürekli ellerle temas edilen kapılar, düğmeler, telefon ahizeleri bulaşmayı azaltması için düzenli temizleniyor.
  • El yıkama için gerekli bilgi, teşvik ve malzeme artırıldı.
  • Kâğıt mendil kullanılması teşvik edildi, mendillerin kullanıldıktan hemen sonra atılması için gerekli kapaklı çöp kutuları tüm alanlarda yaygınlaştırıldı.
  • El yıkama ve mendil kullanımı hakkında bilgilendirici görseller ofislerde görünür halde asıldı.
  • Mavi Kalem ofislerine gelen kadın, erkek ve çocuklara yönelik virüs ve korunma yollarıyla ilgili bilgilendirme başladı ve devam ediyor.
  • Düzenli açık ve temiz hava ile havalandırma sağlanıyor.
  • Maske ve eldiven kullanımı hakkında bilgilendirici içerikler ofislerde görünür halde asıldı.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla, düzenli uyku ve beslenmenin önemini anlatan içerikler hazırlandı, ofislerde görünür hale getirildi.
  • Mavi Kalem ekibi ve danışanlar ile virüs hakkında bilgi paylaşımı yapılıyor.
  • 16-20 Mart tarihlerinde Mavi Kalem ofislerinde kalabalık etkinlikler 1 haftalık ertelendi ve danışmanlıklar devam etmektedir.

Dünyada yayılan Corona virüs hakkında detaylar için Dünya Sağlık Örgütü, Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği’nin paylaştığı bilgiler takip edilebilir.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir