Perşembe , Mart 28 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Tanıtıldı

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Tanıtıldı

 

2019’un Eylül ayında Esenyurt ilçesinde çalışmalarına başlayan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde 13 Şubat 2020’de açık ofis etkinliği düzenlendi. Açık ofis etkinliği ile merkezin semt halkına, öncelikle de kadınlara ve yerel otoriteler ile sivil toplum kuruluşlarına tanıtılması hedeflendi.
Merkez Esenyurt’ta yaşayan Suriyeli, Afgan ve Türkiyeli kadınlara kendilerini ifade edebilecekleri bir sosyal ortam sağlamak, iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmek için açıldı. Merkezde sağlık, hukuk ve psikososyal destek hizmetleri ile kadınların talepleri ile geliştirilen bilgilendirici sohbetler, sanat ve spor etkinlikleri yapılmaktadır. Kadınların çalışmalara rahat katılmalarını sağlamak için merkezde çocuk dostu alanlar var. Kadınların merkezde oldukları süre içinde çocukları da bu alanlarda uzmanlar eşliğinde eğlenceli ve yaratıcı oyunlar oynuyorlar.
Açık ofis etkinliğinde kadınlar ve çocuklarla bir resim atölyesi yapıldı. Kadınlar kendi renkleri ve çizimleri ile merkezin duvarlarını güzelleştirdiler. Bazı kadınlar evde pişirdikleri kek ve kurabiyeleri hem davetlilere hem de arkadaşlarına ikram ettiler. Çocuklar dâhil 200 civarında konuğun katıldığı açık ofis etkinliği birbirleri ile kaynaşan, bol bol bilgi alışverişinin yapıldığı neşeli, keyifli bir gün olarak Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin çalışmaları arasında yer aldı. Kadınlardan birinin “Biz buraya ayaklarımızla değil, kalbimizle geldik” sözleri merkez ile olan bağlarının güçlendiğinin en etkili mesajı oldu.
Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, Mavi Kalem Derneği ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) işbirliğiyle çalışmalarını sürdürüyor.

 

3eeii

3ii

22i

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir