Perşembe , Nisan 25 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Balat’ın çocukları: Suriyeli ve Türkiyeli Çocuklar İçin Sanat Atölyesi

Balat’ın çocukları: Suriyeli ve Türkiyeli Çocuklar İçin Sanat Atölyesi

img_5870-1180x1573Goethe-Institut, Mavi Kalem ile birlikte Suriyeli ve Türkiyeli çocuklar için 13-20 Eylül 2014’de bir sanat atölyesi düzenledi. Çocuklar bu atölyede, Berlinli çizer Christine Mohr ile birlikte çeşitli malzemeler kullandılar ve farklı sanatsal teknikler uygulamayı denediler.

Savaşlar ve sürgünler yüzünden pek çok Suriyeli çocuk aileleriyle birlikte evlerini ve vatanlarını terk etmek zorunda kaldı ve pek çoğu da Türkiye’ye sığındı. Goethe-Institut, bu durumdaki çocuklardan bazılarına hem kapalı hem de açık mekanlarda yaratıcı çalışmalar yapma ve renkler ve biçimlerle oynayarak hayal güçlerini harekete geçirme fırsatı vermek istiyor. Türk çocuklarla birlikte resimler yapmak  ve farklı şekiller üretmek, aynı zamanda karşılıklı tanışma, korkulardan kurtulma ve arkadaşlıklar kurma şansını da sunuyor.

Atölyenin doruk noktası, bütün çalışmaların sergilendiği yaz festivaliydi. Klax Kinderkunstgalerie, bu çalışmaları ve projeyle ilgili çeşitli belge ve tanıklıkları 9 Ekim – 26 Kasım 2014 tarihleri arasında Berlin’de sergileyecek.

——————————————————————————-

Christine Mohr (d. 1976), 1997–2003 yılları arasında Kunsthochschule Berlin-Weißensee’de eğitim aldı. 2003-2004’te illüstrasyon ağırlıklı eğitimini usta öğrenci olarak tamamladı. 2013 yılında Jacques der Schakal bei Nilpferd in Residenz (Avusturya) başlıklı ilk resimli kitabını yayınladı. Bugün Berlin’de serbest çizer olarak çalışıyor. 2008’den beri çocuk yuvalarında ve aile merkezlerinde atölyeler ve sanat ağırlıklı etkinlikler düzenliyor.

Sergi Posteri: Poster_Ausstellung No5_A1_RZ

——————————————————————————–

Die Kinder von Balat: Kunstworkshop für syrische und türkische Kinder

Das Goethe-Institut veranstaltete vom 13. bis zum 20. September 2014 in Zusammenarbeit mit dem Verein für soziale Unterstützung und Solidarität, Mavi Kalem, im Istanbuler Stadtteil Balat einen Kunstworkshop für syrische und türkische Kinder. In diesem Workshop waren die Kinder eingeladen, gemeinsam mit der Berliner Illustratorin Christine Mohr mit unterschiedlichen Materialien zu experimentieren und verschiedene künstlerische Techniken zu erproben.

Bedingt durch Kriege und Vertreibungen mussten viele syrische Kinder gemeinsam mit ihren Familien ihr Heimatland verlassen und haben unter anderem in der Türkei Zuflucht gefunden. Einigen dieser Kinder möchte das Goethe-Institut die Möglichkeit geben,  sowohl drinnen als auch draußen kreativ tätig zu werden und ihrer Fantasie im Spiel mit Farbe und Form freien Lauf zu lassen. Beim gemeinsamen Malen und Gestalten mit türkischen Kindern konnten sie sich gegenseitig kennen lernen, Ängste abbauen und erste Kontakte knüpfen.

Höhepunkt des Workshops war das Sommerfest, auf dem auch alle entstandenen Arbeiten präsentiert wurden. Die Klax Kinderkunstgalerie zeigt diese Arbeiten sowie Dokumentationen zum Verlauf des Projektes im Rahmen einer Ausstellung vom 9. Oktober bis zum 26. November 2014 in Berlin.

——————————————————————————-

 

Christine Mohr (*1976) studierte von 1997 – 2003 an der Kunsthochschule Berlin-Weißensee und absolvierte dort 2003 – 2004 ihr Meisterschülerstudium mit Schwerpunkt Illustration. 2013 erschien ihr erstes Bilderbuch mit dem Titel Jacques der Schakal bei Nilpferd in Residenz (Österreich). Heute lebt und arbeitet sie als freischaffende Illustratorin in Berlin und ist seit 2008 in Kitas und Familienzentren in Atelierkursen und künstlerischen Angeboten tätig.

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir