Cuma , Nisan 19 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Kamu-STK İşbirliği Perspektifinde Suriyeli Sığınmacılar Semineri

Kamu-STK İşbirliği Perspektifinde Suriyeli Sığınmacılar Semineri

23 Haziran 2014 Pazartesi günü İstanbul Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü, Galata Salonu‘nunda (Kadir Has Caddesi, Cibali / İstanbul) Sivil Toplum Afet Platformu (SİTAP) tarafından düzenlenen  “Kamu-STK İşbirliği Perspektifinde Suriyeli Sığınmacılar” temalı seminere katıldık.

Suriyeliler için ulusal ve uluslararası sivil kuruluşlar, hem Türkiye içinde hem de sınır ötesinde ortaya çıkan insani yardım ihtiyaçları karşılamaya çalışıyorlar. sitap-230614-1180x885Ayrıca mülteci hakları üzerine çalışan birçok sivil kuruluş, süreç içerisinde kamu kurumları işbirlikleri yapıyor aynı zamanda savunuculuk faaliyetleri yürütüyor. SİTAP Platformunun düzenlediği seminerde Suriyelilerin statüleri ve kamunun bu konudaki politikaları ilgili güncel gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, konuya ilgi duyabilecek sivil kuruluşlar ile bilgi paylaşımında bulunulup ayrıca bu gibi insani krizleri yönetirken kamu-STK işbirliğinin nasıl olması gerektiği üzerine tartışma fırsatı bulduk.

“Kamu-STK İşbirliği Perspektifinde Suriyeli Sığınmacılar” başlıklı seminerin programı için tıklayınız.

Kısa sürede seminerin raporuna buradan ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Sivil Toplum Afet Platformu Kurucu Yürütme Kurulu

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir