Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Esenyurt Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi Saha Çalışmaları Yapıldı

Esenyurt Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi Saha Çalışmaları Yapıldı

Esenyurt Kadın Dayanışma ve Danışma Merkezi Saha Çalışmaları Yapıldı

Suriyeli olan ve olmayan mülteci çocuklar ve kadınlara yönelik çalışmalarımıza Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu(GIZ) desteğiyle Esenyurt ilçesinde devam ediyor ve Esenyurt Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni hayata geçiriyoruz.

Yeni kurulan merkezimiz ile Esenyurt ilçesinde yaşayan mülteci kadınlara yönelik, savaş ve göç gibi afetlerle artan şiddet, çocuk evliliği, gebelik ve doğum riskleri, ruhsal ve kronik hastalıklar ve engellilik gibi hassasiyetlerinin azaltılmasına yönelik koruma ve destek hizmeti vermeyi amaçlamaktayız.mkfot

Saha çalışmalarına başlayan Merkezimizi tanıtmak ve kurumlar arası olası işbirliklerini konuşmak için proje ekibimiz 30 Eylül ve 21 Ekim tarihleri arasında muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi. Ekimiz tarafından ayrıca birimlerin sağladıkları hizmetler hakkında bilgi sahibi olmak için Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi de ziyaret edildi. Esenyurt İlçesi’nin yerel unsurlarıyla birlikte yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği ziyaretlerde merkezde gerçekleştirilecek faaliyetler üzerine sohbet edildi.  Ziyaretlerde muhtarların ve belediyeye bağlı kurumların yapılacak çalışmalara ve geliştirilecek işbirliklerine yönelik yoğun ilgisi dikkat çekti.

©GIZ/2018/Community Centres and Local Initiatives Project (CLIP). All rights reserved. Licensed to the European Union and the German Federal Ministry for Economic Cooperation and Development (BMZ) under conditions.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir