Pazartesi , Eylül 16 2024
entr
Home / Bülten / Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

Kadın Danışma Merkezi ve Mentorluk Projemizde yılın ilk 3 ayı nasıl geçti?

2024 yılı başından bu yana yürüttüğümüz projemizde yerel toplum ve mülteciler arasındaki ilişkiyi destekleyecek sosyal uyum çalışmaları yer alıyor. Proje kapsamında kişisel sorun ve problemlere odaklanan koruma çalışmaları da var. Ayrıca projemizin ulaştığı yetişkinlerin toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusundaki farkındalığını destekleyici çalışmalar yürütüyoruz. Uzmanlık alanlarımız çerçevesinde desteklediğimiz kurumlara da mentorluk desteği veriyoruz.

Projemiz yılın ilk üç ayında kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 618 kişiye ulaştı. Bu kapsamda 117’si kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 200 kişinin yaşadığı hassasiyetler kapsamında vaka yönetimi çalışması yürüterek iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik.  Vaka dosyalarında danışanların taleplerine uygun yönlendirmeler yaptık. 72 kadına gıda, kıyafet, market kartı gibi destekleri içeren temel ihtiyaç yönlendirmeleri yaptık. 15 çocuğa kışlık giyecek ve kırtasiye desteği sağlanmasına aracı olduk. 16 kadına adli yardım üzerinden hukuki destek sunduk.

Hukuki destek sağlanan kadınlar boşanma davası başvurusu yapmak ve kayıtsızlık gibi çeşitli sebeplerle dilekçe yazımı için avukat talebinde bulundu. 17 kadın ve 7 çocuk sağlık hizmetlerine erişti. 2 depremzede çocuğun eğitimi için bulundukları ilçedeki milli eğitim müdürlüğüyle iletişime geçtik ve çocukların okula kaydedilmesine destek olduk. Ayrıca 41’i çocuk, 31’i kadın toplam 72 kişiye bireysel psikolojik danışmanlık desteği sunduk. Toplamda 124 psikolojik danışmanlık oturumu gerçekleştirdik.

2024 yılında toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ile mücadele çalışmalarımız da devam etti. Erkeklerle perşembe günleri buluşuyor, Türkiye’de şiddetin durumunu konuşuyoruz. Kadınlar şiddete uğradıklarında kullanacakları yol ve mekanizmaları “Kadınlar Güzel Hikayeler Yazıyor” aracımızla öğreniyor. Proje kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarda 56 kişinin toplumsal cinsiyete dayalı şiddetin farklı türlerini yaşadığını tespit ettik ve bu kişileri vaka yönetimine alarak detaylı çalışmalar yaptık.

Kadınlar için Türkçe dil kursu sınıfları oluşturduk. 28 kadın Türkçe dili sertifikalarını aldı. 18 kadın A1 başlangıç seviyesinde, 10 kadın da A2 başlangıç 2 seviyesinde kurslarını başarıyla tamamladılar. Gönüllülerimizle beraberliğe de devam ediyoruz. Bu kapsamda mülteci ve Türkiyeli kadın arkadaşlarımızla birlikte iki el işi etkinliği yaptık.

Kurumsal mentorluk çalışmamızda ise farklı şehirlerde çalışan iki menti sivil toplum kurumu ile çalışmaya başladık. Bu kurumlarla beş hafta süren “Koruma” başlıklı eğitim ve destek çalışması yürüttük.

 

 

About mkalem

Check Also

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim

Su Hayattır: Hatay’da Temiz Suya Erişim 6 Şubat depreminden sonra Hatay’da temiz suya erişim, bölgedeki ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir