Çarşamba , Mayıs 1 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / MaviKalem Melodika Grubu konser verdi

MaviKalem Melodika Grubu konser verdi

Müzik etkinliklerimize yıllardır düzenli olarak katılan ve melodika çalan Zahide, Rayan, Ruhaş ve Lava, Mavi Nota Halk Türküleri Topluluğu’nun İklim için Bizimle Söyle konserinde yer aldı.

Pandemi döneminde çevrimiçi yürüttüğümüz sanat temalı psikososyal destek etkinliklerinde oluşan Melodika Grubu, o dönemden bu yana çalışmalarına devam ediyor. Etkinlikler, MaviKalem’de sanat eğitmenliği yapan Halk Dansları ve Halk Müziği Uzmanı Hayriye Hülya Kazancı tarafından sürdürülüyor. Kazancı’nın üyesi olduğu Mavi Nota Halk Türküleri Topluluğu, 14 Haziran’da gerçekleştirilen yıl sonu konserlerine Melodika Grubumuzu da davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Melodika Grubu’nu oluşturan Zahide Battal, Rayan Battal, Ruhaş Nabo ve Lava Abdalo sahne aldı. Konserin açılışını yapan Melodika Grubu Bulut OlsamKöyümüz, 9. Senfoni, Dere Geliyor Dere, Yörük Ali ve Für Elise parçalarını çaldılar.

Konserin ardından duygularını şöyle ifade ettiler: “Çok heyecanlıydık. Öncesinde çok çalıştık, bazen de yorulduk ama çok güzel bir konser oldu. Öğretmenimize çok teşekkür ederim”, “İlk defa böyle bir konser yaptık ve heyecanımızı attık. Yeni şeyler öğrendik. Bu beni çok gururlandırdı”, “Sahne arkasında çok heyecanlandım ve duygulandım. Ama sahneye çıktıktan sonra bunların hepsi geçti. Böyle bir şey yaptığım için çok mutluyum”, “Konser öncesi çok heyecanlıydık. Nefes egzersizleri yaptık. Çok duygulandım. Belki de yapamayacağımı düşündüm. Ama sahneye çıktığımızda çok kolaydı ve yaptık”.

Onların yıllardır sürdürdüğü müzik çalışmalarını destekleyen aileleri de konserde çocuklarını yalnız bırakmadı. Konser sonrası onlar da duygularını şöyle ifade ettiler:

“Konsere gitmeden önce çok heyecanlandım, ilk defa kızım böyle bir yerde olacak diye. Kızım konsere ilk adımını attığında ağlayacak gibi oldum. Çünkü biz 10 yıldır bu ülkedeyiz ve ilk defa bu kadar ilgi gördük. Kızım ile bu kadar ilgilenmeleri… Aramızda hiçbir fark olmadığını hissettim. Hepimiz aynıydık. Kendimi ülkemde gibi hissettim. Her şey çok güzeldi ve iyi oldu.”

“Çok mutlu oldum kızım böyle çaldığı için. Hani biz yabancıyız ya Suriyeliyiz. Bize bu kadar önem verildiği için çok mutluyum. Kızım bu ülkede bir konsere çıktığı için çok mutluyum ve bu ülkeye çok teşekkür ediyorum. Bu konserde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

“Çocuklar çok mutlu oldular. Biz de çok mutlu olduk çocukları bu şekilde gördüğümüz için. Çok güzel bir konserdi. Her şey çok güzel geçti. Çok teşekkür ederim.”

Bu dinleti kuruluşumuzdan beri çocuklara ilham vermeyi, onların ilgilendikleri alanda gelişmelerini ve bağ kurmalarını amaçlayan sanat etkinliklerimizden doğdu. Mavi Nota Halk Türküleri Topluluğu’na bu birlikteliğin gerçekleşmesini sağlayan nazik davetleri için, Eğitmen Hayriye Hülya Kazancı ile Melodika Grubu’nun üyeleri Zahide Battal, Rayan Battal, Ruhaş Nabo ve Lava Abdalo’ya emekleri için bir kez daha teşekkür ederiz.

 

MaviKalem Melodika Grubu’nun konserini buradan izleyebilirsiniz:

https://youtu.be/Shmwk6QzlfE

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir