Perşembe , Mart 28 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Kasım 2022 / Bir oyun, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesini nasıl destekler?

E-Bülten / Kasım 2022 / Bir oyun, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesini nasıl destekler?

Bir oyun, kadınların ve kız çocuklarının güçlenmesini nasıl destekler?

Baba, anne, abla, abi, çocuk ve bebekten oluşan bir ailenin maceralarını konu alan Aile Babası oyunu bunu yapmayı amaçlıyor. Oyun erkeklere yönelik tasarlandı ve baba karakterinin ailenin yaşantısına yön veren seçimler yapmasıyla ilerliyor. Oyunu oynayan kişi yüksek puan almak, yani oyunda başarılı olmak için bu seçimleri yaparken diğer aile üyelerine danışmak zorunda. İşin sırrı da burada.

Bir Aile Babasının Maceraları annenin çalışması, ablanın okuması, aile içi şiddet, babanın ebeveynlik sorumlulukları gibi birçok olay örgüsünü içeriyor. Her parçası toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımıyla tasarlandı ve oyuncunun bu yaklaşıma yönelik farkındalığını artırmayı amaçlıyor. Oyun, gerçek hayatta da aile babası veya aile babası adayı olan erkekleri hedef alıyor. Puanlarını yükseltmek için oyunu tekrar tekrar oynayan aile babaları, aynı olaylar karşısında farklı kararlar verebileceklerini görüyorlar. Aile Babası, farklı seçenekler ve seçimlerin aileye neler kazandırdığını göstermeyi ve oyuncuların hayatlarında değişimin önünü açmayı amaçlıyor.

Yıllar içinde kadınlar ve kız çocuklarıyla yaptığımız çalışmalarda, erkeklerin de onların güçlenme süreçlerine dahil olması gerektiğini gördük. 2018’de Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı atölye serisiyle başladığımız erkek çalışmalarına Aile Babası oyunuyla devam ediyoruz.

Aile Babası, 2021 yılında Mavi Kalem tarafından tasarlanıp geliştirildi ve bir sivil toplum kuruluşu tarafından erkeklere mahsus üretilen ilk cep telefonu oyunu oldu.

Bu macera sizi de çağırıyor!

 

Android telefonlar için: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mavikalem.ailebabasi

iOS seçenekleri için: https://apps.apple.com/tr/app/aile-babas%C4%B1/id1587311434?l=tr

Mavi Kalem tarafından dünyada erkeklere yönelik sivil toplum kuruluşlarınca geliştirilen ilk mobil oyun olan “Bir Aile Babasının Maceraları” UNHCR tarafından desteklenmiştir.

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir