Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ağustos 2022 / Mavi Kalem ve Kadın Danışma Merkezi Avrupa Basınında

E-Bülten / Ağustos 2022 / Mavi Kalem ve Kadın Danışma Merkezi Avrupa Basınında

2021 Eylül ayından beri Esenyurt’ta Kadın Danışma Merkezi ve Yerel STK’lara Mentorluk Projesi kapsamında çalışmalar yürütüyoruz. 2022 Haziran ayının başında bu çalışmalarımızı yakından görmek amacıyla Avrupa Sivil Koruma ve İnsani Yardım Genel Müdürlüğü (ECHO) ve çeşitli ülkelerin gazetecileri merkezimizi ziyaret etti.

Ziyarete ECHO’dan Türkiye, Ukrayna, Kafkaslar ve Orta Asya’daki iletişim çalışmalarından sorumlu Lisa Hastert ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu’ndan (GIZ) Halkla İlişkiler ve İletişim Sorumlusu Didem Ayberkin katıldı. Yararlanıcıların da dahil olduğu, çay kahve eşliğinde sohbetler ettiğimiz, çalışmalarımızı paylaştığımız ve daha yakın ilişkiler kurduğumuz keyifli bir gün geçirdik.

İspanya’dan El Pais, Almanya’dan ARD, Portekiz’den Publico ve Fransa’dan Libération gazetesini temsil eden gazeteciler merkezin yararlanıcıları ve proje ekibinden arkadaşlarımız ile röportaj yaptılar. Bu sırada merkezde düzenlenmekte olan Türkçe dil kursu, beceri geliştirme kursu ve el işi atölyesini gözlemleme fırsatı buldular. Ayrıca merkezin gönüllüleri ve yararlanıcılarının el işlerini sergiledikleri stantları gezerek çalışmalarını yakından inceleyebildiler.

Gazete haberleri temmuz sonunda yayınlandı. Haberlerde röportaj yapılan yararlanıcı ve gönüllülerin hikayelerine odaklanıldı. Kadın Danışma Merkezi’nde katıldıkları kurslar ve edindikleri beceriler, bir arada olma ve güçlenme süreçleri kadınların sözleriyle aktarıldı. Almanya’dan ARD gazetesinin haberinde yararlanıcı ve gönüllülerin Mavi Kalem’de kadının özgürleşmesiyle ilgili öğrendikleri, aldıkları yasal ve psikolojik destek ve Mavi Kalem’le tanışmış olmaktan duydukları mutluluğun ifadelerine yer verildi. Aynı haberde Mavi Kalem Kapasite Geliştirme ve Güçlendirme Yöneticisi Arzu Karacanlar’ın Mavi Kalem’i, çalışmalarını ve işbirliklerini anlatan konuşmaları da yer aldı.

Mavi Kalem ve Kadın Danışma Merkezi ile ilgili Publico’nun sitesinde yayınlanan habere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

 

Publico: https://www.publico.pt/multimedia/interactivo/refugiados-turquia-guerra-esquecida-siria

 

 

 

 

About mkalem

Check Also

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir