Cuma , Nisan 26 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ağustos 2022 / Kadın Danışma Merkezi’nde Gönüllülerle Birlikteyiz

E-Bülten / Ağustos 2022 / Kadın Danışma Merkezi’nde Gönüllülerle Birlikteyiz

Kadın Danışma Merkezi’nde Gönüllülerle Birlikteyiz

“Kadın Danışma Merkezi benim adeta ikinci evim.”

 

Kadın Danışma Merkezi ve Yerel STK’lara Mentorluk Projesi kapsamında Kadın Danışma Merkezi’nde yürüttüğümüz çalışmaları desteklemeye yönelik bir gönüllü ağımız var. Türkiyeli, Suriyeli, Filistinli ve diğer uyruklara mensup kadınlardan oluşan 113 gönüllüyle birlikte çalışıp güçleniyoruz.

Kadın Danışma Merkezi’nde gönüllülerin kendilerine ait, istedikleri gibi tasarladıkları ve merkezdeki çalışmalar doğrultusunda bilgi ve becerilerini geliştirmeye alan buldukları bir odaları var. Gönüllü kadınlar Kadın Danışma Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde üstlendikleri sorumluluklara göre hafta içinde gönüllüler odasında bir araya geliyorlar. Yüz yüze gelemediğimizde iletişimi sürdürmek için kurduğumuz bir de whatsapp grubu var. Bu grup aracılığıyla hem gönüllülerin kendi aralarındaki iletişimi sağlanıyor hem de Mavi Kalem ve Kadın Danışma Merkezi ile ilgili sosyal medya paylaşımlarını ve güncel haberleri paylaşıyoruz.

Mavi Kalem ve Kadın Danışma Merkezi’yle tanışıp, gönüllü ağının bir parçası olarak istek ve becerileri doğrultusunda merkezin çalışmalarına destek olan gönüllü kadınlar, kadınlarla birlikte kadınlar için çalışmanın kendileri için anlamını şu sözlerle belirtiyor. “Kadın Danışma Merkezi benim adeta ikinci evim. Ben gönüllü olarak çalışarak, kendimden bir şeyler katarak hayatıma devam ediyorum ancak birlikte olduğumuz için bu noktaya gelebildiğimizi düşünüyorum. Kadın Danışma Merkezi, ben ve diğer kadınlar için çok büyük bir destek.”

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir