Cumartesi , Nisan 20 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Bir Aile Babasının Maceraları

E-Bülten / Ocak 2022 / Bir Aile Babasının Maceraları

Bir Sivil Toplum Kuruluşu Tarafından Tasarlanan Cep Telefonu Oyunu

Bir Aile Babasının Maceraları, Mavi Kalem tarafından tasarlanan ve geliştirilen sadece erkeklere mahsus bir oyun. Bu oyun, iki sosyolog, bir sosyal psikolog, bir doktor danışmanlığında Mavi Kalem ve TCA Games ekipleriyle birlikte tasarlandı ve yaratıldı. Oyunun tanıtım stratejisi planlanırken çalışma grubunun etkin ve yüksek oranda katılımını sağlamak önceliğimiz oldu. Bu nedenle hedef grubun/çalışma grubunun hassasiyetleri sınırlarımızı şekillendirdi. Aile Babası oyunu sivil toplum kuruluşlarınca yapılan nadir oyunlardan biridir.

Aile Babası oyunundaki aile, baba, anne, abla, abi, çocuk ve bebekten oluşuyor. Oyunda babanın günlük yaşamda ailesini ilgilendiren ve aile bireylerinin yaşamlarına yön verecek kararları vermesi bekleniyor. Baba aile adına bütün kararları verebiliyor veya aile bireylerine danışarak karar alıyor. Oyun, babanın bu kararları verirken aldığı puanlardan oluşuyor. Oyun, babanın rolünü üstlenen kişinin bu oyunda en fazla puan alması üzerine kurulu. Oyunda puanlar ailenin eğitime verdiği önem, ailenin maddi durumu ve aile bireylerinin stres düzeyleri üzerinden hesaplanıyor. Oyuncular her oynayışlarında farklı seçimlerde bulunarak farklı puanlar alabiliyorlar. Oyunun amacı da baba rolündeki oyuncunun bu farklı seçenekleri ve sonuçları tekrar tekrar oynayarak deneyimlemesi. Heyecanlı, sürprizli, çabuk oynanan, kuralları basit bir oyun. Oynayanın kendisiyle ve başkalarıyla yarışmasına olanak sağlayan bir oyun.

 

Türkçe ve Arapça dil seçenekleri olan Aile Babası oyununu App Store ve Google Playden indirmek mümkün. Alınan puanları paylaştığımız Facebook sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Ve tüm bu çalışmaların sonunda karşımıza baba, anne, abla, abi, çocuk ve bebekten oluşan 6 kişilik bir aile ve rengarenk, heyecan dolu bir dünya çıktı. Verilecek kararlar, yapılacak işler ile dolu bu dünya şimdiden çok ilgi çekiyor. Sosyal medya üzerinden tanıtımları yapılan Aile Babası oyunu 2021 yılında 1000’den fazla indirme sayısına ulaşarak birçok kişiyi dünyasına kattı. 2022 yılında da daha fazla kişiye ulaşma ve macerayı farklı yerlere taşımak için heyecanlıyız.

Sizleri de bu renkli dünyaya davet ediyoruz.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir