Salı , Nisan 16 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Temmuz 2021 / 2020 Faaliyet Raporu Yayınlandı

E-Bülten / Temmuz 2021 / 2020 Faaliyet Raporu Yayınlandı

2020 Faaliyet Raporu Yayınlandı

2020 yılı Mavi Kalem’in 20 yıllık hayatındaki en zorlu yıllardan biri oldu. COVID-19 pandemisini göz önüne alarak bütün çalışmalarımızı yeniden düzenledik, pandemiye alışmaya çalıştık. Evden çalışma sürecinin ardından ofislerimizde COVID-19 ile yaşayabileceğimiz ortamlar oluşturduk. Çalışma gruplarımızla bir araya gelemeyince telefonla danışmanlık hizmeti vermeye başladık. Daha sonra da Türkiye’nin her yerinden erişilebilir ve ücretsiz Mavi Kalem Danışma Hattı’nı oluşturduk. Bu danışma hattı ile hizmet alanımız genişledi. Danışanların sorularını cevapladık, ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaştırmaya çalıştık. Tüm etkinliklerimizi dijital yollarla devam ettirdik. Gıda ve hijyen paketleri, tablet, internet paketi, kırtasiye malzemeleri gibi dağıtımlar yaptık. COVID-19 pandemisinde kadınların artan zarar görebilirliklerini anlatmak için Salgında Kadın Hakları Video Serisi’ni hazırladık.

2020 boyunca devam eden ve pandemi koşullarına uyarladığımız Çocuk Koruma Projesi ile mülteci çocukların risk ve hassasiyetlerini tespit ederek onları ihtiyaç duydukları hizmetlere ulaştırmayı hedefledik. Bunun için danışmanlık hizmeti verdik, vaka takipleri ve psikososyal destek etkinlikleri yaptık. 2019’da açılan ve 2020 yılı boyunca hizmet veren Esenyurt’taki Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile bütün kadınlar için birlikte keyifli zaman geçirebilecekleri ve sorunlarına çözüm aramak için başvurabilecekleri güvenli bir alan oluşturmayı hedefledik. Bu merkezde kadınlara herhangi bir soru ile başvurabilecekleri genel danışmanlığın yanında hukuki danışmanlık, sağlık danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verdik. 28 Şubat 2020’de Türkiye’den Avrupa’ya geçişe engel olunmayacağının açıklanmasıyla Edirne sınırında toplanan mültecilere destek olmak için Edirne sınır bölgesine giderek alandaki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştık. Yeni doğan bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ailelere bebek kitleri dağıttık.

 

2020 yılındaki çalışmalarımızın ayrıntılarına ek olarak ekibimizden ve finansal durumumuzdan bahsettiğimiz Faaliyet Raporu’na web sitemizden ulaşabilirsiniz:

https://www.mavikalem.org/wp-content/uploads/2021/04/Mavi-Kalem-FR-2020fi.pdf

 

 

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir