Cuma , Nisan 19 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Mart 2021 / Mavi Kalem’in 20. Yılı

E-Bülten / Mart 2021 / Mavi Kalem’in 20. Yılı

2020’de Mavi Kalem’in 20. yılını kutladık. 20 yıldır afet ve acil durumlardan etkilenen nüfusla, çocuklarla ve kadınlarla yürüttüğümüz çalışmaları andık, önümüzdeki çalışmalar için heyecan biriktirdik. 

1999’da Marmara Depremi’nde birkaç gönüllünün bir araya gelerek başlattığı çalışmalar, 20 yıl içerisinde farklı bölgelere yayıldı ve çeşitlendi. Bununla birlikte, 20 yıl önce yola çıkarken belirlenen yaklaşım ve değerler değişmedi, güçlendi. Mavi Kalem’den yolu geçen herkes, hayata ve Mavi Kalem’e kendi rengini kattığı bir gönüllülük zemininde buluştu, buluşmaya devam ediyor.

20 yıldır hem Mavi Kalem çalışma ofislerinde hem de sokakta, çocukların kendilerini güvende hissettikleri, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri alanlar geliştirmek için çalıştık. Temel hak ve hizmetlere erişimlerini desteklemenin yanı sıra, sokak festivalleri ve çeşitli etkinliklerle hayallerini, yaratıcılıklarını büyütmek de çok önemli oldu. Bugün Çocuk Koruma projesi altında toplanan çalışmalar, çocuğun korunması ve gelişmesi için tüm aileyle işbirliği içerisinde sürüyor. 

20 yıldır kadınların anne ve eş kimliklerinin dışında bireyler olarak güçlenmeleri ve sahip oldukları hak ve hizmetlere erişmeleri için çalıştık. Bugün hala, bundan 16 yıl önce Fener’de bir kahvehanede, bölgede yaşayan kadınların şiddet amaçlı kullanılan araç ve gereçler getirerek oluşturduğu ‘Şiddeti Gör ve Durdur Sergisi’ni düzenlediğimiz umut ve cesaretle çalışıyoruz. Kadınların güçlenme süreçlerine erkeklerin de katıldığı, toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımını tüm aileye kazandırmayı amaçlayan Kadının Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Atölye Serisini de bu değerlerle geliştirmeye devam ediyoruz.

20 yıldır bütün çalışmalarımızı sahayla, yani bu çalışmalardan yararlanacak kadınlarla ve çocuklarla karşılıklı fikir alış verişi ve işbirliğine dayandırarak yürütüyoruz. Daha uzun yıllar da işbirliğine, korumaya ve güçlendirmeye dayanan gönüllü ruhuyla çalışmaya devam etmek istiyoruz. 

Nice 20 yıllara!

Mavi Kalem’in 20. yılı için hazırladığımız videoyu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir