Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Kadınlar için Erkek Katılım Modeli Adana Pilot Uygulaması Yapıldı

Kadınlar için Erkek Katılım Modeli Adana Pilot Uygulaması Yapıldı

15 Ekim 2018 tarihinde başlattığımız Kadınlar için Erkek Katılım Modeli Pilot Uygulaması’nın bütün parçaları tamamlandı ve 6 Kasım’da Adana’daki temsilciliğimizde pilot uygulama başladı.

Sırasıyla şiddet, ebeveynlik, kadının iş gücüne katılımı ve toplumsal cinsiyet atölyelerinden oluşan modelin uygulamasından önce gerçekleşen tanışma modülüne 13 erkek katıldı. Mavi Kalem’le ve atölyelerle ilgili bilgi alma ve birbirlerini tanıma fırsatı bulan katılımcılar heyecanımızı paylaştılar.

Kasım’ın sonuna kadar tamamlanacak olan bu pilot uygulama, ilk defa bütün atölyeleri bir arada görmemizi ve katılımcılarla birlikte değerlendirmemizi sağlayacak.

 

ekm-adana-pilot-uygulamasi-basliyor

Erkek Katılım Modeli Pilot Uygulaması, İstanbul’da yaşayan Suriyeli mülteci erkeklerin, Suriyeli kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesini hedefleyen çalışmalarda destekleyici olması fikriyle, Çocuk Koruma Projesi’nin bir bileşeni olarak tasarlandı. Modelin tasarımı, strateji ekibimiz ve Suriyeli erkeklerden aldığımız geri bildirimlerle tamamlandı. Model, Suriye’nin toplumsal yapısı ile kültürel değerleri göz önünde bulundurularak ve çift dilli bir biçimde hayata geçirilmektedir.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir