Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Kızlar Güçleniyor Projesi Atölyelerine Devam Ediyor

Kızlar Güçleniyor Projesi Atölyelerine Devam Ediyor

2018 yılı boyunca yürüttüğümüz Kızlar Güçleniyor Projesi ile Fatih semtinde yaşayan göçmenler, kadın, genç ve çocuklar için koruyucu bir çevre oluşturmayı hedefliyoruz. Bu projeyle 12-18 yaşlarındaki Suriyeli ve Türkiyeli genç kızların sosyal uyumunu ve eğitime katılımlarını desteklemeyi amaçlıyoruz.

Genç kızların sosyalleşmelerini ve okul derslerini desteklemek amacıyla etkinlik ve atölyeler düzenleyerek, ortak iletişim yolları ve dayanışma zeminleri oluşturmaya çalışıyoruz. Böylelikle Suriyeli kızların, yerel halkla ilişkilerini güçlendirip sosyal uyumlarını sağlamalarını hedefliyoruz.

İletişimde olduğumuz ailelerdeki kadınlarla düzenli yaptığımız toplantılarda, başta eğitim olmak üzere, çocuklarıyla ilgili konuları konuşmak için bir araya geliyoruz.

Atölyelerimiz

Proje kapsamında, genç kızların kişisel gelişim ve becerilerini arttırmaya ve sosyal uyumlarını desteklemeye yönelik atölyeler düzenliyoruz. Bu atölyelerimiz; ‘Bilgisayar’, ‘Konuşuyoruz Öğreniyoruz’, ‘Sayıların Gizemli Dünyası’ başlıkları altında yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Yine, Türkiyeli ve Suriyeli genç kızların bir araya gelmesi ve sosyalleşmesi amacıyla; ‘Sanat’, ‘Birbirimizi Tanıyoruz’, ‘Dans ve Ritim’ başlıklı atölyelerimiz devam ediyor.

Ayrıca, Mavi Kalem Projeler Ofisimize gelen genç kızların ve kadınların kendilerini rahat hissedebilecekleri güvenli bir sosyal alan oluşturduk.

Geçtiğimiz yıllarda Türkiye özelinde geliştirdiğimiz Genç Kız Güçlendirme Proje modüllerini, Suriyeli genç kızlar için kültürel olarak adapte ederek yürütüyoruz. Bu kapsamda genç kızlarla birlikte; ergenlik dönemi, bedenimizdeki değişimler, daha sağlıklı ve güçlü olmanın yolları gibi konularda bilinçlendirme çalışmaları yapıyoruz.

Kızlar Güçleniyor Projesi kapsamında verdiğimiz danışmanlık hizmetleri:

> Okul kayıtları için bilgilendirme

> Resmî kayıt işlemlerinde bilgilendirme ve yönlendirme

> Sağlık kurumları hakkında bilgilendirme ve yönlendirme

> Arapça – Türkçe tercümanlık ve refakat desteği

 

EMPOWERMENT OF THE GIRLS PROJECT (2018)

Empowerment of the Girls Project carried out by Mavi Kalem during 2018 aimed to establish a protective environment for the refugee women and girls living in Fatih district of Istanbul. Within this context, social cohesion and inclusion of Syrian and Turkish young girls in education had been set out as the target to be achieved.

Activities and workshops were designed and implemented for the purpose of socialization of the girls and support for school subjects. Channels and medium for communication and basis for solidarity had been established for strengthening the relations of the Syrian girls with the local community members.

The advocacy meetings were held with women of the beneficiary families to discuss on various matters and primarily on education on regular basis.

OUR WORKSHOPS

A safe social environment had been established within the premises of Mavi Kalem Projects Office where the girls and the women feel themselves comfortable. Workshops had been designed and implemented for enhancement and support of self-improvement, skills building and social cohesion of the young girls. Computer workshops, We Are Learning Through Conversation and Mysterious World of the Numbers workshops were designed intended for the aforementioned objective. Arts, We Are Getting to Know Each Other, Dance and Rhythm workshops on the other hand were carried out to establish a common medium for Turkish and Syrian girls to come together and to achieve social cohesion.

Cultural adaptation of the empowerment modules implemented with Turkish girls in advance had been realized. The adolescence period, physical changes of the bodies, ways to become healthier and stronger focused sessions were implemented intended for awareness raising within this context.

Consultancy services provided within the scope of Empowerment of the Girls Project:

> School registration process information

> Official record and registration process information and referral

> Health institutions and organizations information and referral

> Arabic – Turkish translation and accompaniment support

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir