Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Çocuk Koruma Projesi Genişleyerek İlerliyor

Çocuk Koruma Projesi Genişleyerek İlerliyor

 Mülteci çocuklar ve aileleri için nitelikli çocuk koruma hizmetlerine daha iyi erişim sağlamayı ve çocuklar, aileler ve toplumu güçlendirmeyi amaçlayan projemiz büyüyerek devam ediyor.

Proje kapsamında; refakatsiz ve ayrı düşmüş çocuklar, çocuk istismarı, sömürü, çocuk yaşta evlilik ve çocuk işçilik de dahil olmak üzere İstanbul’daki Suriyeli ve Suriyeli olmayan mülteci çocukların karşılaştığı başlıca çocuk koruma sorunlarını ele alıyoruz. Fatih ve Zeytinburnu’nda açtığımız koruma ofislerinde, topluma dayalı çocuk koruma yapısının kurulması ve işler hale getirilmesi hedefine yönelik “koruma” ve “güçlendirme” alanlarında çalışmalar yapıyoruz.

Çocuk Koruma Projesi ekibimiz, Arapça, Türkçe ve İngilizce konuşan deneyimli sosyal çalışmacılardan oluşuyor. Proje süresi boyunca başta çocuk yaşta evliliği ve çocuk işçiliği hedef alan, çocuklar ve gençlerin karşılaştığı riskler konusunda farkındalık arttırma amaçlı -18 Çocuktur Kampanyası yürütüyoruz. 18 yaşın altındaki her bireyin çocuk olduğunu vurgulayan kampanyamız; çocukların toplumdaki tüm bireylerin temel haklarına sahip olduğunu savunmaktadır.

Koruma Çalışmalarımız

Projemizin koruma çalışmaları kapsamında, Fatih ve Zeytinburnu bölgelerinde ofislerimize ulaşan yararlanıcıların şiddet, istismar, sömürü ve ihmal konusunda risklerinin yaygın olduğu görmekteyiz. Onların ihtiyaç duydukları destek ve hizmetleri, ‘Üstün Yarar Analizi’ yöntemiyle tespit ediyor, düzenli görüşmelerle ‘Vaka Takip Süreci’ni yürütüyoruz.  Ayrıca gerekli hizmetler için bölge Sosyal Hizmet Merkezleri ile iletişime geçerek, ilgili kurumlara yönlendirmeler yapmakta ve konuyu takip etmekteyiz.

Çocuk Koruma Projemiz; Genç Kızları Güçlendirme, Çocuk Koruma ve Kadın Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Pilot çalışmasıyla genişleyerek ilerliyor.

wcocuk-koruma-programi

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir