Salı , Nisan 30 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Ocak 2022 / Pandeminin ikinci yılında nasıl çalıştık?

E-Bülten / Ocak 2022 / Pandeminin ikinci yılında nasıl çalıştık?

Mavi Kalem’de pandeminin ikinci yılı da pek çok deneyim edindiğimiz ve öğrendiğimiz bir yıl oldu. Öğrendiklerimizle çalışmalarımızı gözden geçirdik ve yeni durumlara uyarladık, planlarımızı değiştirmekten çekinmedik, bazen başa dönüp yeniden tasarladık ve hep yeni bir şey öğrendik.

2020 yılında pandemiyle ilgili aldığımız önlemler öncelikle çalışma arkadaşlarımızı korumaya yönelikti.  Böylece hem çalışma alanlarımızı hem de hedef gruptan kişileri daha etkin koruyabildik.

2021’de de amacımız aynıydı ancak yöntemlerimiz değişti, ilk yılın deneyimi ile daha da gelişti.

Bu yıl tüm ofislerimizde yerinden çalışmaya devam ettik, ancak çalışma biçimimize uzaktan çalışmayı da kalıcı olarak dahil ettik. Ofis ve merkezlerimizin içeriğine ve özelliklerine bağlı olarak çalışanlar karma çalışma düzenine geçtiler. Karma çalışma düzeninde dönüşümlü olarak çalışmayı ve  ofislerimizin her gün açık olmasını hedefledik. Bu hedefe, ofisten çalışma saatlerimizi salgının hızına ve etkisine göre değiştirerek de ulaştık.

Ofis girişlerine kurduğumuz “hijyen istasyonları”,  salgının dalgalanmalarına göre çalışma düzenimizi değerlendiren  “salgından korunma komitesi” ve korunma önlemlerine uyumu teşvik etmek için  hazırladığımız “uyum beyanı” gibi uygulamalarımızı sürdürdük. 2020’den farklı olarak  ekip arkadaşlarımızın önlemlere uyum ve uygulama kapasitelerinin arttığını gördük. Bu nedenle uygulamalarımızın devamlılığını sağlamayı onlara bıraktık. Sonuçta maske, mesafe ve hijyeni sağlamaya dönük önlemler dışarıdan kontrole gerek kalmadan uygulandı.

Çalışma arkadaşlarımızın Covid-19’a  karşı aşılanmalarını teşvik etmek için düzenli bilgilendirmeler yaptık. Pandemi ilanından beri uyguladığımız tüm Mavi Kalem ekibinin günlük sağlık takibi kayıtlarımıza aşı durumunu da ekledik. Yılın ikinci yarısında tüm ekip arkadaşlarımızın iki doz aşı olduğunu gördük. Hatırlatma dozları da farklı yaş gruplarına açıldıkça ekiplerimiz hatırlatma dozlarını olmaya devam ediyorlar.

2021 boyunca tüm ekibimizden  11 kişi Covid pozitif olarak 14 günlük karantina süresinde evde tedavi gördüler. Altı arkadaşımız da birincil temas nedeniyle yine 14 gün karantina süresinde evde kaldılar.

Yılın ikinci yarısında yüz yüze çalışmaya ve etkinlik yapmaya başladık. Hem çalışma saatlerimizin toplu taşımanın yoğun olduğu saatlere gelmesi hem de yüz yüze etkinliklere başlamamız, Delta gibi bulaşıcı varyantların ortaya çıkışı ile çakıştı. Çalışma arkadaşlarımızdan da Covid pozitif olanların sayısı artmaya başladı. Bunun üzerine ofislerimize gelen herkesin risk durumunu Hayat Eve Sığar (HES) üzerinden kontrol etmeye ve kaydetmeye başladık. Aşılarını tamamlamayan ve riskli uyarısı çıkan yararlanıcıları bilgilendirerek online etkinliklerimize yönlendirdik. Bu uygulama aynı zamanda İstanbul iline kayıtlı olmayan mülteci danışanlarımızı da online etkinliklerimize yönlendirmemizi gerektirdi.

2022’ye çalışma gruplarımızın ve ekiplerimizin salgından korunmasını etkili bir şekilde desteklediğimizi görerek giriyoruz.

Geldiğimiz noktada doğru bilgiyi paylaşma, çalışma biçimimizi ihtiyaca göre düzenleme ve çalışma sağlığı ve güvenliğini koruma kapasitemizin arttığını görebiliyoruz.

2022’de de öğrendiklerimiz ışığında çalışmaya devam edeceğiz.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir