Çarşamba , Mayıs 1 2024
entr
Home / Bülten / Sivil toplum kuruluşlarına işbaşı desteği ziyaretlerimiz başladı

Sivil toplum kuruluşlarına işbaşı desteği ziyaretlerimiz başladı

Yerel sivil toplum kuruluşlarının güçlendirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda kuruluşlar arasında bilgi ve deneyim paylaşımına, birlikte düşünmeye ve öğrenmeye olanak sağlayan buluşmalar gerçekleştiriyoruz.

Bu buluşmaların ilk adımında birlikte çalıştığımız dernekleri Marmara bölgesindeki ofislerimizde ağırlayarak uzmanlık alanlarımızda bilgi ve deneyimimizi paylaştık. Misafir ettiğimiz dernekler arasında Ermetal Teknolojik Eğitimler Vakfı (ERTEV), Eksi 25 Derneği, Malat Ya Şam Derneği ve Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) yer aldı. Temmuz ayında başlayan ikinci adımda ise işbaşı desteğini bu dernekleri kendi ofislerinde ziyaret ederek vermeye başladık. İlk ziyareti ise mülteciler ve afetzedelere destek çalışmaları yürüten Malatya merkezli yerel bir dernek olan Malat Ya Şam Derneği’ne gerçekleştirdik.

 

Malat Ya Şam Derneği çalışanları ile 13-14 Temmuz tarihlerinde Malatya’da bulunan ofislerinde bir araya geldik. Ziyareti kapasite geliştirme, izleme ve değerlendirme yöneticimiz ile sosyal çalışmacı arkadaşlarımız gerçekleştirdi. Ziyaretimiz boyunca dernek temsilcilerinin ihtiyaçları, istekleri doğrultusunda bilgi ve deneyimlerimizi paylaştık. Aktardığımız konuların başında insani yardımda temel ilkeler ve temel insani yardım standartları bağlamında psikososyal destek, afet ve acil durumlarda psikososyal destek, kriz durumları sonrasında yetişkinler ile gerçekleştirilen etkinlikler, bireysel psikolojik danışmanlık süreci ve raporlama yer aldı.

Dernek temsilcileri ile birlikte Malatya’da 2 bin 600 konteynerın yer aldığı ve depremden etkilenen 12 bin kişinin barındığı konteyner kenti ziyaret ettik. Bölgedeki yaşam koşulları ve sürdürülen insani yardım/destek çalışmaları hakkında bilgi aldık. Ayrıca Hatay deprem bölgesinde sürdürdüğümüz çalışmalardan söz ettik.

 

İki gün süren işbaşı desteğimize ilişkin aldığımız bazı geri bildirimler şöyle oldu: “İhtiyaca yönelik bir eğitim oldu. İçeriklerin aktarımı da iyiydi. Karşılıklı iletişim halinde devam eden bir atölye gerçekleştirildi”, “Özellikle raporlama, vakaya müdahale ile ilgili oturmayan bazı bilgiler vardı. Atölyeler sayesinde bu sorular karşılığını buldu”, “Atölyelerin içeriği çok iyiydi. Bizim talep ettiğimiz her şey bu toplantıyla yerini buldu”, “Çok faydalı oldu çünkü eğitim sadece anlatım değil güzel bir tartışmaydı da”, “Çalıştayın konuları verimliydi, konuyu sunma şekilleri de güzeldi.  İhtiyaçlarımızı karşıladı”.

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir