Perşembe , Nisan 25 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Haziran 2022 / Ailelerle Buluşuyoruz

E-Bülten / Haziran 2022 / Ailelerle Buluşuyoruz

Ailelerle Buluşuyoruz

Ailenin bütün üyeleriyle bir araya geliyor, hem neşeleniyor hem güçleniyoruz.

Kadın Danışma Merkezi’nin bilgilendirme çalışmaları kapsamında yararlanıcıların aileleriyle buluştuğumuz etkinlikler düzenliyoruz. Kadın Danışma Merkezi’ndeki etkinlikler çoğunlukla kadınlara yönelik. Aile buluşmalarının bir amacı da erkekler ve çocuklarla da bir araya gelmek. Buluşmalarda birlikte yiyip içiyor, çalışmalarımızı ve hedeflerimizi paylaşıyoruz. Şimdiye kadar iki buluşma gerçekleştirdik. Farklı uyruklardan birçok kadın, erkek ve çocuğun katılımıyla hem bilgilendiğimiz hem de eğlendiğimiz saatler geçirdik.

Buluşmalarda Mavi Kalem’in toplumsal cinsiyet eşitliği yaklaşımıyla geliştirdiği, Kadın Danışma Merkezi’nde de uygulanan çalışmalardan bahsediyoruz. Şiddete karşı mesajlar veriyor, kadının sosyal hayat ve iş hayatına katılımının aileye neler kazandırabileceğinden konuşuyoruz. Yemek sırasında ve sonrasında küçük gruplar halinde sohbetler ediyoruz. Bu sohbet ortamı ilk defa tanıştığımız yararlanıcıları daha yakından tanımamıza vesile oluyor. Böylece sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyebileceğimiz, bunlara yönelik Kadın Danışma Merkezi’nin hizmetleri ve çalışmalarından veya kurumsal hizmetlerden yararlanmalarını destekleyebileceğimiz bir alan oluşuyor.

İlk buluşma Esenyurt Belediyesi Sarıkamış Şehitleri Kültür Merkezi’nde oldu. Bu buluşmaya hem Kadın Danışma Merkezi’nin yararlanıcıları hem de ilk defa tanıştığımız aileler katıldı. Yeni yararlanıcılarla Filistin Dayanışma Derneği Esenyurt Şubesi, Suriye Şam Evi Topluluğu, Topluluk Araştırma Geliştirme Derneği, Afganistan İş Adamları Derneği gibi topluluklardan temsilcilerin yaygınlaştırması sayesinde tanıştık. Kadın Danışma Merkezi’nin gönüllü ağını oluşturan kadınların çevresinden de ilk defa çalışmalarımıza katılan yararlanıcılar oldu. Pek kalabalıktık, pek neşeliydik.

İkinci buluşmayı Giresun Kültür Evi’nde yaptık. Yine Kadın Danışma Merkezi’nin gönüllü ağını oluşturan kadın arkadaşlarımızın çevresinden ve Giresun Kültür Evi’nin yararlanıcılarından davetliler vardı. Bu sefer ilkinden farklı olarak yemekten sonra Giresun Kültür Evi’nin davet ettiği bir sanatçı konser verdi. Hepimiz konserden çok keyif aldık. Hep birlikte şarkılara eşlik ettik, dans ettik.

Aile buluşmaları Kadın Danışma Merkezi’nin çalışmalarını daha geniş bir kitleye duyurmak, yeni yararlanıcılarla tanışmak, sadece kadınlarla değil erkeklerle de bir araya gelmek ve birlikte keyifli bir zaman geçirmek için sıcak, güzel bir alan sağlıyor.

Kadın Danışma Merkezi ve Yerel STK’lara Mentorluk Projesi Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından yürütülen “Mülteciler ve Ev Sahibi Toplum Temelli Sosyal Hizmetlerin Geliştirilmesi (CLIP 2)” Projesi kapsamında desteklenmektedir.

 

 

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir