Perşembe , Mayıs 2 2024
entr
Home / Bülten / Hatay’da çocuk oyun parkları ve kadın spor alanları kuruyoruz

Hatay’da çocuk oyun parkları ve kadın spor alanları kuruyoruz

MaviKalem kurulduğu günden bu yana kadınlar, çocuklar ve afetzedelere destek çalışmaları yürütüyor. 6 Şubat’ta gerçekleşen ve Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından Hatay ve Adana’da çalışmalar başlattık. Hatay deprem bölgesinde ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı ile başlayan destek çalışmalarımız, bölgede çocuk oyun parkları ve kadın spor alanlarının kurulumuyla devam ediyor.

Samandağ’da ilk kurulumlar tamamlandı

Kadınların ev işlerinden uzaklaşması, çocukların ise gönüllerince eğlenmesi için oluşturulan spor alanları ve oyun parklarını ilk kez eylül ayında Samandağ ilçesinde kurduk. Kadınların spor yapabilecekleri bir açık alan spor aletleri bölümü oluşturduk. Hemen yanında da çocukların oyun oynayabileceği bir çocuk oyun grubuna yer verdik. Çocuk oyun parkları ve kadın spor alanlarını oluşturmaya Antakya, Defne, Kırıkhan ve Arsuz ilçelerini de ekleyerek devam edeceğiz.

“Yıllardır buraya park yaptırmak istiyoruz. İyi ki geldiniz”

Şubat ayından bu yana Hatay’daki destek çalışmalarına katılan MaviKalem Yönetim Kurulu Üyesi – Acil Durum Operasyon ve İletişim Odak Kişisi Meryem Tomak, şunları aktardı:

“Depremden sonra burada kadınlar ve çocukların rahatlayabileceği hiçbir alan kalmadı. Kadınlarla yaptığımız görüşmelerde ev işlerinden kendilerine zaman ayıramadıkları, artık aile yerine sülaleye yemek yapmak zorunda kaldıkları gibi şeylerden söz ediyorlar. Biz de bunu çok net gözlemliyoruz. Bir kadın da ‘Buraya park yapamaz mısınız? Çocuklar çok sıkılıyor’ demişti. Sonra biz de bu parkları kurmaya karar verdik. Samandağ’daki park kurulumunu gördüğümde gerçekten gözlerim dolmuştu. Çocuklar nasıl sevindi… Defne’de kurulum için yer bakmaya gittiğimizde ise bir mahalleli ‘Yıllardır buraya park yaptırmak istiyoruz. İyi ki geldiniz’ diyerek bizi karşıladı.”

Hatay deprem bölgesinde sürdürdüğümüz çalışmalar ve gözlemlerimizle ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir