Cumartesi , Temmuz 27 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / ‘Çocuk Hakları ve Farklılıklara Saygı’ Atölyeleri Sonuç Raporu Çıktı

‘Çocuk Hakları ve Farklılıklara Saygı’ Atölyeleri Sonuç Raporu Çıktı

‘Çocuk Hakları ve Farklılıklara Saygı’ Atölyeleri Sonuç Raporu Çıktı

‘Çocuk Hakları ve Farklılıklara Saygı’ atölyesini 2022 yılında 7-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik tasarladık ve uygulamaya başladık. Atölye Mavi Kalem’in çocuk koruma ve çocukların eğitime kazandırılması çalışmaları kapsamında, Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddeti Önleme-Müdahale ve Çocuk Koruma Projesi çatısı altında geliştirildi.

Bu atölyelerle çocukların ayrımcılık ve zorbalık davranışlarını fark etmelerini, bu davranışları azaltmaya yönelik desteklenmelerini hedefledik. Atölye çalışmasında akran zorbalığını çocuklara anlatabilmek için bu kavramı kullanmadan onunla ilişkili olumlu ve olumsuz özelliklere vurgu yaptık. Akran zorbalığını yaratan durum ve koşulları ele aldık.

2022 yılındaki uygulamalarımızın sonuçlarını bir raporda topladık. Atölye sonuç raporumuzda; çalışmanın amacı, yöntemi, hedef grubu ve sonuçları hakkında sayısal ve niteliksel analizler yer alıyor. Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

Atölye 2022 boyunca Türkiyeli ve Suriyeli 365 çocuk ile uygulandı. Günümüzde en sık rastladığımız durumlardan biri de sığınmacılara yönelik ayrımcılıktır. Atölye çalışmasında bu ayrımcılık türüne de vurgu yaptık. Uygulamada çocukların görmek istedikleri davranışlar ve duymak istedikleri kelimeler ile bir başkasına yaklaşma fırsatları olduğunu görmelerini sağladık. Böyle davranışlar sergilediklerinde kendilerini iyi ve güvende hissettiklerini onların ağzından dinledik. Atölyeler 2023 yılında da devam ediyor.

 

About mkalem

Check Also

Afetzede kadınlar yeniden işine kavuşuyor:  44 kadın ihtiyaç duyduğu araç-gereçlere ulaştı

Bir yıldır Hatay’da sürdürdüğümüz çalışmalar arasında afetzede kadınların ekonomik açıdan güçlenmesi, gelire erişebilmesi için uyguladığımız ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir