Pazartesi , Nisan 29 2024
entr
Home / Bülten / E-Bülten / Nisan 2023 / Deprem Bölgesindeki Çalışmalarımız

E-Bülten / Nisan 2023 / Deprem Bölgesindeki Çalışmalarımız

13 Şubat’tan bu yana Adana ve Hatay’dayız. Depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren Adana ve Hatay’da yaşayan, kendileri de afetzede olan arkadaşlarımızdan deprem bölgesindeki ihtiyaçları öğrendik ve bu ihtiyaçlara yönelik malzeme temin ettik. Bölgeye gittikten sonra ise orada birçok kadınla tanıştık ve yanımızdaki malzemelerden dağıttık. İhtiyaçlarını onlardan öğrendik, malzeme desteğimizi de bu ihtiyaçlara göre şekillendirdik. Kadınların ve çocukların en acil ihtiyaçları olan ve devamlı kullanılan içme suyu, iç giyim malzemeleri, bebek maması, bebek bezi ve hijyen malzemesi dağıttık.

Çalışmalarımızı çadır alanlarının yanı sıra desteğin daha az ulaştığı mahallelerde, sokaklarda, bahçelerde çadırlar kurmuş afetzedelere yönelik yürüttük. Büyük Dalyan, Narlıca, Serinyol gibi birçok mahalleyi ziyaret ettik. Kadınlarla konuşa konuşa, hem onlara içlerini dökebilecekleri bir kulak olmaya hem de elimizdeki malzemelerle ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik. Bu çalışmaların tamamı çıkardığımız raporlardan takip edilebilir.

25 Şubat’ta Antakya’da konteyner ofisimiz kuruldu ve çalışmalarına başladı. Böylece her zaman Mavi Kalem ekiplerinden birkaç kişi bölgede bulunuyor ve hem ihtiyaç malzemelerinin dağıtımını hem de uzmanlıklarına göre psikososyal destek çalışmalarını sürdürüyorlar. Ofisimiz aracılığıyla bölgede çalışan ulusal ve uluslararası insani yardım kuruluşlarıyla da düzenli temas kurabiliyoruz.

Bu çalışmalara yüzlerce kişi, ulusal ve uluslararası kurum destek oldu. Onların desteği ile acil ihtiyaçlara yanıt verirken uzun vadede depremden etkilenen kadın ve çocukları destekleyebilecek çalışma alanını ve ekibimizi oluşturabildik.

Bağışçılarımız;

Global Fund For Children,

Adventis Development and Relief Agency (ADRA),

Kreuzberger Initiative gegen Antisemitismus e.V (KIgA),

Global Giving,

Acar Toptan Market Ozan Acar,

Eugster Frismag Emekçileri ve isimlerini tek tek yazamadığımız yüzlerce bireysel destekçimize teşekkür ederiz.

Çalışmalarımıza destek olmak için bize buradan ulaşabilirsiniz.

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir