Cuma , Nisan 19 2024
entr
Home / Deprem / Deprem bölgesine gidecek öğretmenler ve psikolojik danışmanlar nelere dikkat etmeli?

Deprem bölgesine gidecek öğretmenler ve psikolojik danışmanlar nelere dikkat etmeli?

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Kahramanmaraş depremlerinin ardından 11 Şubat 2023’te öğretim üyeleri ve yüksek lisans öğrencileriyle Mavi Kalem’i buluşturdu. “Akademisyenler ve eğitimciler olarak deprem bölgesi için neler yapabiliriz?” başlıklı toplantıda Mavi Kalem’in Afet ve Acil Durumlar alanındaki deneyimleri Mavi Kalem Yönetim Kurulu Üyesi Tiraje Zeynep Yüreğir tarafından akademisyenler ve yüksek lisans öğrencileriyle paylaşıldı.

Yaklaşık iki süren verimli toplantının ardından, katılımcılarla paylaştığımız bilgilerin Ç.Ü. İletişim Fakültesi’nin desteği ile üniversitenin YouTube kanalından da yayınlanması önerildi. Deprem bölgesine gitmek isteyen öğretmenler ve psikolojik danışmanlar için hazırlanan çalışmanın çekimleri 16 Şubat’ta gerçekleştirildi. 2 Mart 2023 tarihinde yayınlanan Tiraje Zeynep Yüreğir’in sunumunda deprem bölgelerinde görev alacak rehber öğretmenlerin ve psikolojik danışmanların bilmesi ve dikkat etmesi gereken noktalar ayrıntılarıyla ele alındı.

Mavi Kalem Yönetim Kurulu Üyesi Tiraje Zeynep Yüreğir’in “Akademisyenler ve eğitimciler olarak deprem bölgesi için neler yapabiliriz?” başlıklı toplantıda yaptığı sunumu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Bu çalışmayı Ç.Ü. Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile yapılan “Depremzede Öğrencilerimizi Anlamak”  konulu bir başka çevrimiçi toplantı izledi.

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir