Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / Deprem / Hatay’da çalışmalarımız devam ediyor

Hatay’da çalışmalarımız devam ediyor

6 Şubat sabahı yaşanan depremle ülkemizin güneydoğusu bambaşka bir gerçekliğe evrildi. Ertesi gün okula veya işe gideceğini düşünen, planları olan milyonlarca insanımız evlerinin, okullarının, işyerlerinin olmadığı bir dünyaya uyandılar. 99 Marmara Depremi’ndeki çalışmaların içinden doğan bir kuruluş olarak, yaşanan afetin acısını derinden hissediyoruz. 

Depremin ilk haftasından bu yana Hatay ve Adana’da çalışıyoruz. Afetlerde kadın ve çocukların toplumsal cinsiyet rollerine dayalı eşitsizliklerle çok daha fazla zarar gördüklerini biliyoruz. Bu yüzden burada, sahada önceliğimiz kadınların ve çocukların ihtiyaçlarını, karşı karşıya oldukları sorunları onlardan dinlemek oldu. 13 Şubat’ta gözlemlerimizi ve görüşmelerimizdeki aktarımları raporlaştırdık.

Geçtiğimiz haftadan bu yana Hatay’da içme suyu, kadın ve çocuk iç giyim malzemeleri, bebek maması, bebek bezi, hijyen malzemeleri dağıtımı yapıyoruz. Değişen ihtiyaçları ve sorunları gözlemliyoruz.

Çalışmalarımızı ikinci bir bilgi notu ile paylaşmak istiyoruz. Sizlerle kadınların ve çocukların spesifik ihtiyaçlarını ve karşı karşıya oldukları toplumsal cinsiyete dayalı riskleri paylaştığımız raporumuza buradan ve aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Mavi Kalem Bilgi Notu -2 / Hatay Raporu (TR)

Mavi Kalem Information Note – 2 / Hatay Report (ENG)

About mkalem

Check Also

Hatay’da afetzede kadınların işini kurmasını ve geliştirmesini destekliyoruz

Hatay’da depremden sonra işlerini kaybeden afetzede kadınların ekonomik olarak güçlenmesini destekliyoruz. Depremden sonra kaybettikleri işlerini ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir