Salı , Mart 19 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Kadınların Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Pilot Çalışması Başladı

Kadınların Güçlendirilmesi için Erkek Katılımı Pilot Çalışması Başladı

Çocuk Koruma Projesi’nin bir bileşeni olarak 15 Ekim 2018 tarihinde başlattığımız bu çalışma ile, İstanbul’da yaşayan Suriyeli mülteci erkeklerin, Suriyeli kadın ve kız çocuklarının güçlendirilmesini hedefleyen çalışmalarda destekleyici olmasını sağlamayı hedefliyoruz.

Çalışmamızı toplumsal cinsiyet temelli şiddet üzerine hazırlayacağımız bilgilendirme modülüyle ilerleterek, bu süreci, Strateji Danışmanlarımız, Danışman Grubumuz ve de Gönüllü Suriyeli Erkek Grubu’ndan aldığımız geri bildirim ve desteklerle sürdüreceğiz. Modülün hazırlanmasında Suriye toplumunun kültürel değerleri, toplumsal yapılarını göz önüne alarak, çalışmalarımızı çift dilli bir şekilde hayata geçireceğiz.

31 Aralık 2018 tarihinde bitecek olan pilot uygulamamız sonunda, erkeklerin kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet temelli şiddetin azaltılmasına yönelik katılımını hedefleyen bir strateji metni hazırlayacağız. Bu pilot uygulama sürecinde elde ettiğimiz deneyim ve kazanımlar ile bu çalışmayı 2019 yılında da devam ettirmeyi ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.

Danışma grubumuzun, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda nasıl daha etkili bilgi ve mesajlar oluşturabileceğimizin tartışıldığı ilk toplantısı, mültecilerle çalışan kurumlardan temsilcilerin katılımıyla 13 Kasım’da gerçekleşti.

werkek-katilim-calismasi

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir