Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / Neler Yapıyoruz / Suriyeli Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması ve Savunuculuk Projesi Başladı

Suriyeli Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması ve Savunuculuk Projesi Başladı

Fener-Balat bölgesinde ve Fatih ilçesinin bu bölgeye yakın semtlerinde yaşayan, 10-14 yaş arası 200 Suriyeli kız çocuğunun dâhil edileceği Suriyeli Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması ve Savunuculuk Projesi Ocak 2017 itibarıyla başladı.

Projenin amacı; kız çocuklarının okullaşma oranını artırmanın yanı sıra, eğitim hayatlarında yaşadıkları sorunları belirlemek ve çözülmesi konusunda destek sağlamak. Projenin 10-14 yaş grubu kız çocuklarına yönelik olmasının öncelikli nedeni, bu yaşlarda birçok kız çocuğunun evde bakım, geçim, erken evlilikler gibi nedenlerden eğitimlerine devam edememeleri ve sonrasında geri dönemeyerek eğitim dışında kalmaları.suriyeli-kiz-cocuklarinin-egitime-kazandirilmasi-ve-savunuculuk-projesi-basladi

Proje kapsamında yürüteceğimiz saha çalışmasında bölgede ev ziyaretleri yapılarak kız çocuklarının aileleriyle görüşmeler ve odak grup toplantıları düzenlenecek. Saha çalışanları, projenin ilerleyen dönemlerinde, projeye dâhil olan kız çocuklarına mentorluk yaparak kızların eğitim hayatlarının sürdürülebilir olması konusunda destek verecek.

Projede, eşzamanlı olarak savunuculuk faaliyetleri de yürütülecek. Bu bağlamda, çeşitli resmi kurumlarla, eğitim kurumlarıyla, ulusal ve uluslararası alanda konuyla ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde ilerleyeceğiz.

Suriyeli Kız Çocuklarının Eğitime Kazandırılması ve Savunuculuk Projesi, Malala Fund tarafından desteklenmektedir.

 

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir