Cuma , Mart 29 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / 17-24 Nisan 2016 tarihlerinde Uluslararası Ağ Toplantısı için Narbonne / Fransa’daydık!

17-24 Nisan 2016 tarihlerinde Uluslararası Ağ Toplantısı için Narbonne / Fransa’daydık!

Erasmus + Avrupa Birliği Gençlik Değişimi Programı kapsamında; Fransa Narbonne’da Uluslararası ağ geliştirme toplantısında iki gönüllü ve bir gençlik lideri ile katıldık.  Fransa’da gerçekleşen toplantıda Roudel Derneği ev sahipliği yaptı.  İspanya, Almanya, İtalya, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Belçika, Hırvatistan, Lihtenştayn, Letonya ve Malta’daki sivil toplum kuruluşlarından toplamda 33 katılımcı ile bir araya gelerek 6 gün boyunca  “Farklılıklarla bir arada nasıl daha iyi yaşarız?” konusu çerçevesinde atölye çalışmaları gerçekleştirdik.

Atölye çalışmalarında öncelikli konumuz, son dönemde sıkça tartışılan mülteci kampları ve sorunları hakkındaydı. Bir grup çalışması ile moderatör eşliğinde bu konuyu belirli bir sürede hem olumlu hem olumsuz yönleri ile tartıştık.

Betzavta pedagoji yöntemi ile “hayalimizdeki ev”i iki ya da üç boyutlu olarak farklı materyallerle A4 kağıda aktardık. Herkesin yaptığı evleri birleştirerek “Yaşadığımız yerleri daha güzel nasıl yapabiliriz, farklı insanlarla nasıl daha iyi yaşayabiliriz” ile ilgili hayallerimizi, beklentilerimizi paylaştık.

Narbonne sokaklarına çıkarak bu bölgede yaşayan insanlarla konuştuk, hem Narbonne kültürünü daha iyi tanıma, hem de farklı insanlarla yaşadıkları alanları onların gözünden görebilme fırsatı yakaladık.

Tüm bu çalışmaları yaparken de farklı kültüre, farklı dine, farklı perspektife sahip 13 ülkeden katılan katılımcılarla birbirimizi daha iyi anlayıp, gelecekte bu ağ aracılığı ile başka neler yapabiliriz üzerinde konuşabilme şansı bulduk.

Ağ içindeki kurumlar farklı perspektif ve çalışma alanlarına sahip olmalarına rağmen ortak bir payda da buluşmak ve bu toplantıların sürekliliği olması adına atölye çalışmaları düzenledik. Böylelikle ağ içinde yer alan kurumlar ile daha yakın bir ilişki kurarak, gelecek için ortak proje taslakları geliştirmiş olduk.

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir