Perşembe , Nisan 25 2024
entr
Home / ETKİNLİKLER / Mutlu Yıllar!

Mutlu Yıllar!

Merhaba dostlar,

Bir yıl bitip yeni bir yıl başlarken bizler bu yıl neler yaptık hatırlayalım dedik.

2014 bizim için gönüllü çalışmanın devam ettiği, yeni gönüllü arkadaşlarımızın aramıza katıldığı bir zaman oldu.  Kadın ve çocuklara yönelik çalışmalarımız önceki yıllarda olduğu gibi gönüllü enerjisinin geniş katılımı gerçekleşti.  Her ay yeni gönüllüler için tanışma toplantılarımız, aylık gönüllü çalışmalarını değerlendirme toplantılarımız devam etti. Özellikle çocuk programlarımızı hep birlikte planladık ve hayata geçirdik.

Avrupa Gönüllü Hizmeti ve uluslar arası staj kapsamında da gönüllü arkadaşlarımız oldu ve kültürler arası iletişimi gençler arasında güçlendirme olanağı yakaladık.

Çocuklara yönelik çalışmalarımız öncelikle yerel olarak devam etti.  İstanbul/ Fener-Balat bölgesinde okul eğitimine destek çalışmalarımızın yanı sıra, çocuklarla sanat çalışmaları, müze / tiyatro vb geziler, piknikler yaptık.  Aileler ile iletişim içinde ve gerektiğinde gönüllü psikolog desteği ile çocukların öğrenme ve kişisel gelişme süreçlerini destekledik.  Ayrıca az sayıda Suriye’den İstanbul’a kadar gelmiş çocuk için Türkçe çalışması yürütülüyor.

Ergenlik dönemindeki genç kızlardan oluşan “Kız Kulübü”nde özgüven, kendini ifade, beden gelişimi, üreme sağlığı konulu atölyeler yaptık.

Kadın çalışmalarımızda cinsel sağlık ve üreme sağlığı bilgisinin yaygınlaştırılması, kadın sağlık hakları için farkındalık çalışmaları esas alanımızı oluşturdu.  Farklı sivil toplum kuruluşları ve kadın gruplarıyla işbirlikleri ve kadın sağlığı/hakları atölyeleri uyguladık.

Yerel çalışmalarımız İstanbul’un Fener-balat semtindeki kadınlarla “pazartesi toplantıları” şeklinde devam ediyor. Yanı sıra az sayıda Suriye’den İstanbul’a kadar gelmiş kadın için Türkçe çalışması yürütülüyor.

İnsan kaynaklı afetler bu yıl da Türkiye’ye göçmen olarak gelişlere neden oldu.  Suriyeli mülteciler sınır illerinin yanı sıra büyük şehirlerde de yaşam mücadelesi içindeler.  Bizler hem yerel çalışma alanımızda destek çalışmaları uyguladık hem de yoğun göç alan illerde gözlem ve değerlendirme yaptık.

2015’de de yapacak pek çok şey var, hem gönüllü çalışmaların yaygınlaştırılması hem de kadın, çocuk, gençlik ve afet alanlarına deneyim ve desteğimizi aktarmak hedefimiz.

2015’in 2014’den daha özgür, daha eşitlikçi, dayanışma ruhuyla, bilgi ve becerimizi paylaşarak yaşayacağımız bir yıl olması dileğimizle,

Mavi Kalem Derneği

www.mavikalem.org

About mkalem

Check Also

Deprem bölgesinde kadınların açık havada egzersiz yapabileceği, nefes alabileceği parklar kuruyoruz

Hatay’da depremden sonra kadınların ev işlerinden uzaklaşabileceği, sağlıklı vakit geçirebileceği alanlar da yok oldu. Biz ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir